Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 20 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Deze zomer kun je genieten van fruits de mer tussen de wijnranken vlakbij… Amsterdam!

Borrelen met oesters tussen de wijnranken: het klink als een scenario waar je een dag voor moet rijden richting Zuid-Frankrijk. Toch kan het ook anders. Deze zomer opent namelijk een gave Fruits de Mer pop-up, middenin een romantische wijngaard. En dat gewoon in Nederland, vlakbij Amsterdam.

Fruit de Mer pop-up nabij Amsterdam

Idyllischer kan bijna niet. Deze zomer wissel je la douce France om voor een ritje richting Amstelveen. Daar bevindt zich een prachtige wijngaard waar druivenrassen als Solaris, Johanniter, Souvignier Gris en Pinotin worden verwerkt tot de lekkerste Nederlandse wijn.

Voor het eerst doet de wijngaard dit jaar ook dienst als decor voor een fantastisch pop-up restaurant. Wat erop het menu zou komen, was niet ver te zoeken. Wijn, zon en… zeevruchten: de puzzel was snel gelegd.

pop-up Fruits de Mer
Bron: Suzanne Ophof

Bubbels, bisque en baguette

Hoe ziet zo’n ervaring in de Fruits de Mer pop-up eruit? Bij aankomst krijg je een korte rondleiding door de wijngaard, inclusief glas bubbels. Vervolgens strijk je neer aan één van de met linnen gedekte tafeltjes tussen de druiventrossen.

Naast een uitgebreid fruits de mer plateau met onder meer oesters, langoustines en kokkels krijg je ook andere Franse goddelijkheden voorgeschoteld. Bisque, baguette en – wat anders? – wijn natuurlijk. Nederlandse welteverstaan.

fruit de mer pop-up Amsterdam
Bron: Stefanie Brinkman

Adres en openingstijden Fruits de Mer pop-up

De Fruits de Mer pop-up vindt iedere zondagmiddag van 6 juni tot en met 8 augustus (én een allerlaatste keer op 5 september) plaats op volgend adres:

Amsteltuin de Wijngaard

Langs de Akker 5

1186 WB Amstelveen

Plaatsje bemachtigen? Reserveren kan via de site.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.