Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Oche in Amsterdam: darten en bites (die je met je vrije hand kunt eten natuurlijk)

Jeu-de-boules, pingpong, skaten, airhockey: op steeds meer plekken in de horeca wordt onze favoriete hobby (eten natuurlijk) gecombineerd met sport en spel. Nieuw in dat rijtje is Oche in Amsterdam: een plek waar je kunt darten onder het genot van lekkere hapjes. Vanaf 4 maart kun je hier een 180 gooien.

Oche spreek je uit als ok-i. En wie bekend is met darten, weet dat het een veelgebruikte term is in die sport. Het staat voor de afstand van de werplijn tot de voorkant van het dartbord.

Bij Oche krijg je 85 minuten lang een eigen Oche-booth toegewezen waar je op je wenken bediend wordt met food & drinks.

Oche Amsterdam
Bron: Kirsten van Santen

Uit je ene vrije hand

Dat eten en darten heel goed samengaan, bewijzen ze bij Oche met hun bites. Niels van Halen – chef-consultant en voormalig chefkok van het Michelin erkende restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin – bedacht de shared menu’s. Geen standaard bittergarnituur (hoewel ze die ook hebben, geen paniek), maar bijvoorbeeld gebakken aardpeer met gerookte paling, salsa verde en little gem.

Of wat dacht je van sticky beef op een blauwe maistortilla met koriander en wasabinootjes, curry van zwarte tijgergarnalen op saffraancrackers met tomaten crumble of Thaise kipspiesjes? Je verwacht het niet, van een dartcafé. Pizza’s zijn er ook: in rode en bianca varianten. Alle hapjes zijn zo ontworpen dat je ze met je ene vrije hand kunt eten.

Oche dartcafé
Bron: Kirsten van Santen

Cocktails met een Amsterdamse twist

En wat drinken we daar dan bij, enkel pils? Nee hoor. Oche heeft leuke cocktails met een Amsterdamse twist en een uitgebreide bier- en wijnkaart. Ook indrukwekkend: het bier tapt zichzelf.

De locatie van Oche is ook handig: ze zitten op de begane grond in het gebouw van The Bank, vlakbij het Rembrandtplein. Een handige, centrale plek om na werktijd met een groep collega’s (of juist met je vrienden) wat te gaan drinken. Overigens is er ook al een vestiging van Oche in Oslo en eentje in Brisbane, Australië.

Het adres van Oche in Amsterdam:

Utrechtsestraat 11, Amsterdam

Oche Amsterdam opent op 4 maart. Openingstijden: zondag t/m donderdag van 15:00 tot 01:00 uur, vrijdag van 15:00 uur tot 03:00 uur, zaterdag van 13:00 tot 03:00 uur en zondag van 15:00 tot 01:00 uur. Kijk op de website voor meer info. 

Bron: Kirsten van Santen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.