Redactie
Redactie Inspiratie 2 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

BAUT sluit en start nieuw pop-up restaurant: BAUT ZUID

Het razend succesvolle pop-up restaurant BAUT sluit 31 maart aanstaande haar deuren. Maar niet getreurd: ze gaan vanaf april 2015 zes maanden verder op een nieuwe pop-up-locatie: de voormalige garage/showroom van Citroën op het Stadionplein naast het Olympisch stadion. De naam: BAUT ZUID.

Na zes maanden zal ook BAUT ZUID sluiten. Chefkok-eigenaar Michiel van der Eerde keert dan terug naar de huidige BAUT-locatie op de Wibautstraat met een compleet nieuw restaurant-concept, met een nieuwe naam in een geheel gerenoveerd pand. Maar dat is voor latere zorg, want eerst moet Amsterdam-Zuid veroverd worden.

Michiel: “Dit is echt een superlocatie. Ik vind het waanzinnig dat ik op deze ‘landmark’-locatie tijdelijk BAUT ZUID kan vestigen. De buurt is mijn thuisbasis, ik woon al 25 jaar in Amsterdam-Zuid. Wie kent het pand niet? Het gebouw biedt enorm veel mogelijkheden.”

De oppervlakte van het restaurant/bar bedraagt ruim 1.000 vierkante meter. Het ontwerp is in handen van bureau &Prast&Hooft (onder meer bekend van De Ysbreeker, restaurant Anna en Harkema)
in samenwerking met NOUN-Amsterdam (Sandra Planken). Donald Beekman (DBXL) zal wederom het grafisch design verzorgen. BAUT ZUID zal zeven dagen per week open zijn voor lunch, borrel en diner.

Een stukje geschiedenis

In oktober 2012 startte Michiel een van de eerste pop-up restaurants in de hoofdstad in het voormalige pand van Het Parool op de Wibautstraat (naast Club Trouw). Bij de start was al duidelijk dat het restaurant na twee jaar zou sluiten.

Tot 31 maart kunnen gasten nog terecht in BAUT op de Wibautstraat. BAUT sluit af waar het mee begonnen is en biedt de komende tijd louter klassiekers uit het BAUT-repertoire van de afgelopen periode. Denk aan: tataki van tonijn met sambal matta, taglierini-pasta met gebakken paddenstoelen en truffel en tartaar van makreel met enoki-paddenstoel en limoen-mayonaise.

BAUT ZUID zal naar verwachting medio april open gaan.

BautZuid
Stadionplein 22-14
www.bautamsterdam.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.