Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 2 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

In het hart van Tilburg vind je de parel Monarh in een oud klooster

De keukenbrigade van restaurant Monarh kwam onlangs in het nieuws omdat ze bij toeval een parel ontdekten in een oester. Maar dit restaurant blijkt zelf ook een pareltje, gelegen in het hart van Tilburg.

Monarh in Tilburg: eten in een klooster

Monastère is het Franse woord voor klooster en dat is precies waar het restaurant is gevestigd: in een 120 jaar oud klooster, van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’. Op z’n Tilburgs wordt dat ‘Rooi Harten’ genoemd, wat ze hebben samengetrokken tot de naam Monarh.

Chef-kok Paul Kappé en zijn keukenbrigade serveren gerechten uit de Franse cuisine, met een vleugje wereldkeuken. Je kunt hier terecht voor een lunch, borrel of diner.

Monarh

Zwevende amuses

Heel spannend zijn de zwevende (!) amuses die de chefs hebben ontwikkeld. Met vloeibare stikstof en een dosis kwantumfysica krijgen ze ‘t voor elkaar.

Een voorbeeldje van zo’n zwevende amuse: spekbokking met avocado en kaviaar. De amuse bevat de vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami, dus is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen.

Restaurant Monarh laat eten zweven

Uploaded by Beeld Werkt on 2016-01-22.

Het menu van Monarh

Goed, Frans met invloeden uit de wereldkeuken dus. Maar: hoe ziet dat eruit? En hoe smaakt ‘t?

Je kunt gerechten kiezen van de kaart of voor een compleet menu van drie tot acht gangen kiezen. Zo staan er op het menu voorgerechtjes als tartaar van diamanthaas met ganzenlever, specerijen en een eidooier die op 63 °C is gegaard. Of coquille met buikspek, artisjok en groene curry. Je kunt ook kiezen voor paling, varkenshiel, koolraap en groene kruiden.

Monarh
Monarh

Hoofd & toe

Nog meer trek? Altijd. Ga voor een hoofdgerecht van zwezerik met vadouvan, knolselderij en polenta of de zonnevis met bloemkool, langoustine en beurre blanc.

De toetjes klinken ook spannend: de ‘After Eight’ Monarh style bijvoorbeeld, of een nagerecht met calamansi (een citrusvrucht die een kruising is tussen een mandarijn en een kumquat), shizo en witte chocolade.

Op naar Tilburg

Monarh is van dinsdag t/m zondag geopend. Van dinsdag t/m vrijdag kun je er ook terecht voor lunch. Reserveren kan online.

Meer restaurants in Tilburg

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.