Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Eetbar De Wagon in Tilburg: een tof eetcafé in een treinstel

Eetbar De Wagon is een eetcafé in een treinstel (you heard that right) uit 1930, tegenover het treinstation van Tilburg. En weet je nog dat we het laatst over De Houtloods in Tilburg hadden? De Wagon is zijn brutale broertje.

Dineren in een trein

Wanneer heb je voor het laatst gedineerd in een treinwagon? En dan doelen we niet op dat broodje döner, maar op échte gerechten, van een bord? In De Wagon stap je binnen in een oud treinstel. Er is plek aan de bar met zicht op de open keuken, er zijn coupés met treinbankjes voor vier personen en er is een lekker terras.

Waar je je in De Houtloods vooral laat verwennen door gastronomie (een zesgangen menu van de chef), mag je in De Wagon even ontsporen. Ook hier eet je gastronomische creatieve gerechten, maar dan iets sneller. Meer in sneltreinvaart, zouden we willen zeggen.

Eetbar De Wagon

Twee ritten

Zo verdelen ze de avond in twee ritten: de eerste rit vertrekt ergens tussen 17:00 en 18:15 (wanneer bepaal jij) tot 19:45. De tweede rit vertrekt om 20:00 uur en kan doorrijden tot in de late uurtjes. Daarna stap je weer netjes op de trein op station Tilburg.

Maar De Wagon is van woensdag t/m vrijdag al vanaf 08:30 ready voor een ontbijt-take-off. Lekker met een pastry van de bar of granola met bosbessen en honing. Tijdens de middagpauze neem je een break met een pitabroodje met rendang, atjar en seroendeng, salade met hoender, venkel & caponata of ramen met kip.

pita De Wagon

Drie gangen

Een menu voor ‘s avonds beslaat hier drie gangen en er is tal van fijn bar food voor bij je biertje of wijntje. Een losse sfeer dus. En één keer in de zoveel tijd gaan ze aan de boemel en organiseren ze een festivalletje.

Maar terug naar het diner. Je zou hier bijvoorbeeld huisgedroogde tomaten met burrata en gegrilde zuurdesem kunnen eten. Maiskip met pikante maïs en tomatensalsa. Of dahl-curry met flespompoen en citrus.

De Wagon

Houd wat ruimte over

Wat je ook bestelt: houd wat ruimte over voor de bar bites. Gepoft zwoerd met seasoning van wilde peper bijvoorbeeld (yes!) of kroepoek van tomaat met chimichurri. Die wil je proeven.

De Wagon is van woensdag t/m vrijdag geopend vanaf 08.30 uur. Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.

De Wagon
De Wagon
Bron: Eetbar De Wagon

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.