Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit biertje is speciaal gemaakt om in ‘t vliegtuig te drinken

Cathay Pacific Airlines, een vliegtuigmaatschappij uit Hong Kong, brengt samen met Hong Kong Brewing Co. een biertje op de markt. Hun bier, genaamd Betsy Beer, is speciaal ontwikkeld om te drinken tijdens een vlucht.

Afgezwakte smaakpapillen

Bier drinken aan boord van een vliegtuig: het is de ultieme luxe. Maar drinken – en eten – smaakt aan boord toch altijd net even wat minder lekker.

Dat komt doordat je smaakpapillen afzwakken door een combinatie van druk in de cabine, droge lucht en de hoogte waarop je je bevindt. Hierdoor wordt je smaakvermogen gereduceerd met wel dertig procent en kun je zoete en zoute smaken minder goed proeven.

Betsy Beer

Betsy Beer

Betsy Beer houdt daar rekening mee. Het is een ongefilterd weizenbier (tarwebier, gebrouwen volgens hoge gisting) dat tien procent meer koolzuur bevat dan gewone bieren. Bovendien worden je smaakpapillen flink bezig gehouden door speciale ingrediënten, om afzwakking tegen te gaan.

Zo zitten er ondermeer tonen in van Chinese longan (een lychee-achtig vruchtje), Chinese honing en fuggle; een aromatische, Britse hopsoort. Grappig weetje: Betsy is ook de naam van het allereerste vliegtuig van de maatschappij.

Betsy Beer

Waar kun je het drinken?

Betsey Beer is te koop aan boord van de toestellen van Cathay Pacific Airlines, op vluchten naar Heathrow, Gatwick en Manchester in Engeland. Je kunt het ook drinken in de lounges van de Cathay Pacific in Hong Kong en op Heathrow (Londen) en in een aantal restaurants in Hong Kong.

Ze zijn niet de enige vliegtuigmaatschappij die zich in de bierbusiness mengt: afgelopen zomer introduceerden KLM en Heineken tapbier op bepaalde vluchten.

Goede vlucht en… cheers!

Betsy Beer

Cathay Pacific

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.