Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Restaurants 4 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor de beste pastéis de nata van Nederland moet je naar Mister Nata

Ze zijn stiekem al een tijdje open, maar in februari vond hun officiële, feestelijke opening plaats (en Culy was erbij). Bij Mister Nata in De Pijp kun je terecht voor Portugese lekkernijen als pastéis de nata, muffins en taarten, allemaal dagvers gebakken.

En dat wil je proeven!

Pastel de Nata

‘T zit ‘m al in de naam, de specialiteit van Mister Nata is de pastel de nata. Iedere dag staan eigenaar José en zijn medewerkers in de keuken om de lekkerste flaky en romige pastéis de nata te bakken. Naast de naturel (€ 2,75,-) en de mini’s (€ 1,75,-) hebben ze de gebakjes ook in verschillende smaken. Namelijk chocolade, koffie en appel (€ 3,-). Maar onze favoriet? Dat is ongetwijfeld de pastel de nata met port (€ 3,-).

Mister Nata Amsterdam
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Mister Nata

Wat begon als een bezorgservice, is langzamerhand uitgegroeid tot een eigen plek midden in De Pijp. De man achter Mister Nata is Jose Cruz. We hebben hem leren kennen tijdens de opening, waar hij vol liefde vertelde over de Portugese cultuur en al haar lekkernijen.

Naast de romige gebakjes, kun je ook andere Portugese hapjes kopen bij Mister Nata. Denk aan bolo de arroz (een Portugese rijstmuffin, € 3,50,-) en taarten. Daar kan je ter plekke van smullen in hun schattige winkeltje, met een lekkere kop cappuccino (€ 3,80,-) of thee (€ 3,50,-).

Je kunt de baksels ook meenemen en er thuis van genieten. Want op de verpakking staat duidelijk aangegeven hoe je de pastéis de nata kunt opwarmen in de oven. Woon je niet in de buurt? Of heb je opeens extreme zin in pastéis de nata? Dan kun je gelukkig ook nog steeds bestellen bij Mister Nata (zowel in Amsterdam als daarbuiten).

@culynl

Mister Nata in de Pijp voor de lekkerste Portugese baksels🇵🇹 #voorjou #fy #fyp #foryou #foodtok #culyontdekt #hotspot #amsterdamhotspot #foodamsterdam #depijp #pasteldenata #pasteisdenata #hotspotamsterdam #fypシ

♬ GIVE IT TO ME X PROMISCUOUS – ALTÉGO

Het adres en de openingstijden van Mister Nata

Van Woustraat 48, 1073 LM Amsterdam

Openingstijden: doordeweeks kun je iedere dag van 08:00 t/m 18:00 langskomen voor versgebakken pastéis de nata. In de weekenden openen ze om 09:00 uur. Check de website van Mister Nata voor de actuele openingstijden.

Meer over de Portugese keuken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.