Redactie
Redactie Restaurants 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Bistro Croquant: voor de allerlekkerste kroketten van Maastricht

Zelfgemaakt smaakt altijd beter en dat is ook zeker het geval bij de ambachtelijke kroketten van Bistro Croquant. De nieuwe bistro in Maastricht is gespecialiseerd in kroketten, en met gespecialiseerd bedoelen we echt gespecialiseerd!

Ben je dol op kroketten, maar heb je het wel gehad met de rundvleeskroket? Dan moet je écht langs gaan bij krokettenhemel Bistro Croquant. Het menu bestaat voornamelijk uit kroketten, kroketten en kroketten!

Maar dat is nog niet alles, want er staan nog heel veel andere heerlijke gerechten op het menu.

Kroketten Maastricht
Bron: Bistro Croquant

Hemelse Kroketten

Op het menu vind je bijvoorbeeld een kroket met witlof, boerenham croquette met peterslie/mosterdcreme en een groentencurry-croquette met crème van gember en citroen.

Natuurlijk wordt de originele rundvleeskroket ook geserveerd, want die mag natuurlijk niet ontbreken. De prijzen van de ambachtelijk kroketten liggen tussen de € 5,50 euro en € 7,50 euro en daar krijg je een salade en saus bij.

Samen croquetten delen

De avondgerechten van de bistro worden in kleine porties geserveerd. Voor een totale smaakbeleving wordt geadviseerd om eerst te beginnen met een ambachtelijke kroket en daarna de avondgerechten te delen.

Die worden bewust in kleine porties geserveerd voor het shared dining concept. Maar als je niet wilt delen, kan dat natuurlijk ook.

De open keuken staat centraal in de bistro en draagt bij aan de fijne open sfeer. Het interieur is hip, modern met een sprankje frans. Want dit zijn niet de kroketten die je uit de trekmuur haalt, maar croquettes zoals ze worden in de bistro. Om een knipoog te geven aan de Franse keuken waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Creatieve smaaksensaties

Als gast wordt je niet alleen positief verrast door de hemelse kroketten, maar ook door alle andere creatieve gerechten. Zoals Citroengras-currysoep met gamba’s, sojabonen en bosui, maar ook de met sherry azijn gemarineerde bietjes met geitenkaas en amandelcrisp.

De gerechten om te delen kosten tussen de  € 7,50 euro en € 9,50 euro. Dat is niet verkeerd voor een culinair bord!

Het adres van Bistro Croquant:

Achter de Molens 15
Maastricht

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 17.00 tot 00.00 uur (de keuken sluit om 23.00 uur). 

Meer hotspots in Maastricht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.