Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 25 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Kimmade: populair Vietnamees streetfood in het centrum van Utrecht

Heel veel Utrechters wisten Kimmade in de Mariastraat in Utrecht de afgelopen jaren al te vinden voor een superlekkere, snelle Vietnamese hap. Daardoor puilde het piepkleine zaakje áltijd uit. Gelukkig is er nu een tweede vestiging, aan de Oudegracht.

Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is een sensatie aan smaken en texturen: fris, zuur, zoet, zout, pittig, zacht en knapperig… Bij Kimmade kun je je helemaal tegoed doen aan dat lekkere eten: van pho tot aan verse rijstpapier rolls, Vietnamese baguettes (banh mi), en frisse salades met rijstnoedels bijvoorbeeld. Om je vingers bij op te eten.

De Bánh Xèo, een Vietnamese pannenkoek met garnalen en varkensvlees, is hier niet te versmaden. En voor een kom van hun pho met rundvlees en verse kruiden, mag je ons ‘s nachts wakker maken. Probeer hier ook zéker eens de traditionele Vietnamese (ijs)koffie, met of zonder gecondenseerde melk.

Kimmade Utrecht
Bron: Kimmade

Vietnamees ontbijt

De oude vestiging in de Mariastraat blijft zich richten op street food, maar de nieuwe zaak aan de Oudegracht is omgedoopt tot Food Village. Wat houdt dat in? Dat je je hier de hele dag kunt laven aan Vietnamees eten: Kimmade serveert hier namelijk diner, lunch én ontbijt. Elke dag van de week, vanaf 08:00 uur ‘s ochtends. Ook kun je er lekkere cocktails drinken bij je noedels.

Kimmade Utrecht

Op naar Kimmade

Je vindt Kimmade Food Village aan de Oudegracht aan de Werf 61 in Utrecht. Van tevoren reserveren is aan te raden en kan online.

Voor een snelle bite of afhaal kun je nog altijd terecht bij Kimmade Street Food aan de Mariastraat 2. Maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 22:00 uur en op zondag van 13:00 tot 20:00 uur. De nieuwe Food Village is dus elke dag geopend, van 08:00 uur tot tot 22:00 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.