Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: deze koffie drink je uit een croissantje met Nutella

Meet de Crospresso: een croissantje met Nutella én espresso. Piccolo Me – een koffieketen in Australië – bedacht een soort eetbaar koffiekopje van croissantdeeg met Nutella. Nadat je je shot espresso op hebt, eet je het croissantje op.

Crospresso

De broers Charlie en Roy El Hachem die de koffieketen runnen, bedachten de creatie. Daarvoor bakken ze vers croissantdeeg in muffinvormpjes. Met een glaasje duwen ze het croissantdeeg vervolgens iets in, zodat er ruimte ontstaat voor de koffie. Daar gaat een lepel Nutella in en een handje sprinkles op de rand.

Het croissantje past precies in een espressokopje. Vervolgens wordt er een verse espresso in getapt. En als je wil, kan er ook nog een wolkje melk bij.

Crospresso

Als warme broodjes

Door de warme espresso smelt de Nutella en raakt het croissantje doordrenkt met chocolade. Een beetje messy misschien, maar volgens de broers vliegen de crospresso’s als warme – eh, croissantjes – over de toonbank. Ze verkopen er 20 tot 30 per dag per filiaal.

Ben je toevallig in Sydney of Melbourne? Ga langs bij Piccolo Me en proef het zelf. Of probeer deze creatie eens thuis na te maken…

Bron: Piccolo Me

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.