Kakunosuke in Utrecht is het nieuwe zusje van Don Kounosuke

Japans restaurant Don Konousuke in Utrecht gooit al een tijdje hoge ogen (en zit elke avond ramvol). Dat vroeg om uitbreiding. En dat is nou leuk: bij hun nieuwe vestiging Kakunosuke eet je geen donburi, maar kleine Japanse gerechtjes en udon noodles.

Van de mensen van Don Kounosuke

Als we horen dat mensen een dagje Utrecht gaan doen, raden we ze altijd een bezoekje aan Don Kounosuke aan. Dit charmante kleine restaurant serveert donburi: een Japans gerecht bestaande uit een kommetje rijst met vlees, vis en toppings als verse wasabi (van de echte wasabiwortel), yuzu kosho of zeewier. En ben je halverwege je rice bowl, dan vul je ‘m aan met dashi. Zo heb je ineens weer een heel ander gerecht.

Bij het recent geopende Kakunosuke is geen donburi te bekennen. In deze ‘Japanse lounge’ (zoals ze ‘m zelf noemen), komt de inspiratie uit de Taisho periode (1912 – 1925). Het was een periode in Japan waarin de moderniteit werd ingezet en interculture uitwisselingen plaatsvonden.

View this post on Instagram

Roasty flavor #Yakitori . Grilled #chicken with sweet and savory sauce. There are a lot of Yakitori #lover at Kounosuke who order twice or three times at the same dinner..! Please try it!

A post shared by Japanese Don Dining Kounosuke (@don_kounosuke) on

Het menu van Kakunosuke

Er is een bescheiden kaart, die is ingedeeld in voorgerechten, à la carte en Japanse curry udon noodles. Wij spotten vooral leuke, lichte voorgerechtjes die authentiek Japans aandoen. Denk aan tomaat met shiso, kool met misosaus en aardappelsalade in Japanse stijl. Ze kosten gemiddeld € 5,- euro per stuk. Of neem een mix met het aanbod van de dag voor € 17,- euro.

Smaakt dat naar meer? Dan kun je door met gerechten als ingelegde makreel met daikon radijs, Wagyu beef met een sesam rijstbal, Japanse pannenkoek met garnalen of fluffy ei met zalmpasta. Die gerechten kosten gemiddeld € 8,- euro en zijn ideaal om je hele tafel mee vol te bouwen.

View this post on Instagram

Finally we can open from 26th of December! The Taisho period ( 1912 – 1925 ) in Japan, which Kakunosuke based its concept on, was a new era of modernization with the splendid inflow of cross-cultural exchanges. The logo design reflects the essence of the Taisho era in striking typography with playful curves. We are waiting for you with Japanese food, cocktails and sake. looking forward to seeing you soon! ↓Make a reservation↓ [email protected] (Online reservation is not available yet, sorry) ↓Our home page↓ https://www.kakunosuke.com/

A post shared by Japanese Lounge Kakunosuke (@japanese_lounge_kakunosuke) on

Udon noodles

Willen we het ook nog even hebben over die Japanse curry udon noodles. Die serveren ze in een currysoep met kip en shiitake (of groente en shiitake) en van die lekkere dikke udon noedels.

Desgewenst kun je je soep aftoppen met kaas (Japanners zijn er gek op) of bonito flakes (gedroogde, geschaafde tonijn).

En wat drinken we daar dan bij? Anders dan bij Don Kounosuke staan er hier naast saké, Japanse whisky, wijn en bier ook Japans geïnspireerde cocktails op de kaart. Denk aan een yuzu sour of een Japanse gin rickey.

Het adres van Kakunosuke:

Burgemeester Reigerstraat 25 in Utrecht

Kakunosuke is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 uur voor diner.

Meer Japanse restaurants die nét even anders zijn:

Reageer op artikel:
Kakunosuke in Utrecht is het nieuwe zusje van Don Kounosuke
Sluiten