Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Kakunosuke in Utrecht is het nieuwe zusje van Don Kounosuke

Japans restaurant Don Konousuke in Utrecht gooit al een tijdje hoge ogen (en zit elke avond ramvol). Dat vroeg om uitbreiding. En dat is nou leuk: bij hun nieuwe vestiging Kakunosuke eet je geen donburi, maar kleine Japanse gerechtjes en udon noodles.

Van de mensen van Don Kounosuke

Als we horen dat mensen een dagje Utrecht gaan doen, raden we ze altijd een bezoekje aan Don Kounosuke aan. Dit charmante kleine restaurant serveert donburi: een Japans gerecht bestaande uit een kommetje rijst met vlees, vis en toppings als verse wasabi (van de echte wasabiwortel), yuzu kosho of zeewier. En ben je halverwege je rice bowl, dan vul je ‘m aan met dashi. Zo heb je ineens weer een heel ander gerecht.

Bij het recent geopende Kakunosuke is geen donburi te bekennen. In deze ‘Japanse lounge’ (zoals ze ‘m zelf noemen), komt de inspiratie uit de Taisho periode (1912 – 1925). Het was een periode in Japan waarin de moderniteit werd ingezet en interculture uitwisselingen plaatsvonden.

Het menu van Kakunosuke

Er is een bescheiden kaart, die is ingedeeld in voorgerechten, à la carte en Japanse curry udon noodles. Wij spotten vooral leuke, lichte voorgerechtjes die authentiek Japans aandoen. Denk aan tomaat met shiso, kool met misosaus en aardappelsalade in Japanse stijl. Ze kosten gemiddeld € 5,- euro per stuk. Of neem een mix met het aanbod van de dag voor € 17,- euro.

Smaakt dat naar meer? Dan kun je door met gerechten als ingelegde makreel met daikon radijs, Wagyu beef met een sesam rijstbal, Japanse pannenkoek met garnalen of fluffy ei met zalmpasta. Die gerechten kosten gemiddeld € 8,- euro en zijn ideaal om je hele tafel mee vol te bouwen.

Udon noodles

Willen we het ook nog even hebben over die Japanse curry udon noodles. Die serveren ze in een currysoep met kip en shiitake (of groente en shiitake) en van die lekkere dikke udon noedels.

Desgewenst kun je je soep aftoppen met kaas (Japanners zijn er gek op) of bonito flakes (gedroogde, geschaafde tonijn).

En wat drinken we daar dan bij? Anders dan bij Don Kounosuke staan er hier naast saké, Japanse whisky, wijn en bier ook Japans geïnspireerde cocktails op de kaart. Denk aan een yuzu sour of een Japanse gin rickey.

Het adres van Kakunosuke:

Burgemeester Reigerstraat 25 in Utrecht

Kakunosuke is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 uur voor diner.

Meer Japanse restaurants die nét even anders zijn:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.