Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 11 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Hurryhurrygogo is het brutale zusje van Happyhappyjoyjoy (en open tot laat!)

Een inmiddels vaste waarde in onze hoofdstad is de vrolijke restaurantketen Happyhappyjoyjoy, waar het gekleurde kroepoek en rainbow buns is wat de klok slaat. Zó populair inmiddels dat het een kwestie van tijd was voordat de eigenaars met een nieuw concept zouden komen. Dat concept is sinds kort in het leven geroepen en luistert naar de naam Hurryhurrygogo.

Op een woensdagavond bezoeken we Hurryhurrygogo. We proeven er de signature dishes van de kaart en maken kennis met wat het brutale kleine zusje van Happyhappyjoyjoy wordt genoemd: Hurryhurrygogo.

buitenkant Hurryhurrygogo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Restaurant meets snackbar

Is het een restaurant? Is het een snackbar? Is het een oord om na een nachtje stappen binnen te waaien en je post party cravings te stillen? Truth is: Hurryhurrygogo is een beetje van dat alles.

De beste manier om de plek te beschrijven is als ‘een restaurant waar je gewoon heel snel je eten krijgt’. Eten met de kwaliteit van een restaurant dus, maar met de openingsuren (in het weekend tot 3:00 uur ‘s nachts ) en de bedieningssnelheid van een snackbar.

Hurryhurrygogo
Bron: Hurryhurrygogo

Hurryhurrygogo: brutale kitsch

Als je voornamelijk mikt op een nachtelijk publiek, dan mag het best wat eigenzinniger zijn. Of lichtjes brutaal, ‘t is maar hoe je’t bekijkt. Het interieur van Hurryhurrygogo is stout, speels en kitschy. Klinkt verschrikkelijk? Is het niet, hier oogt het gewoon goed.

Zo is er een wand vol met Japanse gelukskatten die hun middelvinger opsteken (hoe brutaal het gebaar ook is, het wekt onze sympathie) en een groot TV-scherm dat schijnbaar Koreaanse live-televisie uitzendt – kitscheriger kan het haast niet. Rood licht voert de boventoon in de hele zaak en het meubilair bestaat voornamelijk uit hoge tafels met barkrukken.

hurryhurrygogo interieur
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Eten bij Hurryhurrygogo

Het eten is een kleine beleving op zich. Bij het binnenwandelen loop je onvermijdelijk voorbij een groot scherm dat fungeert als menukaart. Die bestaat uit een dertigtal warme en koude Aziatische gerechten. De pad thai blijkt een must try te zijn, net als de peking bao en de zalm in sojasaus en kurkuma.

Het is moeilijk kiezen, maar we gaan voor die laatste twee en zijn ook erg benieuwd naar de laab neau, het patatje rendang en de veggie spring rolls met chili mayo. Die keuze geven we door aan de persoon achter de counter, die ons vervolgens een nummer meegeeft. Zien we die even later op een ander scherm verschijnen, dan betekent dat dat we onze bestelling kunnen ophalen bij de keuken.

eten ophalen bij Hurryhurrygogo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

We zijn met z’n tweeën en de vijf kleine gerechtjes zijn net de juiste hoeveelheid om als avondeten te delen. De peking bun verrast meteen: het broodje smaakt extreem vers en tussen het eendenvlees proeven we goed gedoseerde wasabi. In de rendang komt het citroengras aangenaam naar voren en de friet van zoete aardappel is precies zoals we het graag hebben.

Bij het patatje rendang misten we wel nog een sausje om wat juicyness toe te voegen. De chilimayo die bij de spring rolls werd geserveerd had hier goed bij gepast. Die laatste blonken dan weer uit omwille van hun perfect krokante deeg.

eten bij Hurryhurrygogo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Happy end?

Toch gaat de hoofdprijs zonder enige twijfel naar de zalm met kurkuma. De eerste hap is overweldigend goed: we proeven kokos, we proeven watermeloen, we proeven kurkuma en we proeven soja. Het doet ons een beetje denken aan zo’n romig mango-ijsje maar dan verfijnd. Voor sommige mensen misschien net iets té zoet, maar als afsluiter van een rits hartigere gerechten was dat wél zo lekker.

Voor het ‘happy end’ dessert van de kaart kozen we overigens niet, al hadden we dat misschien beter wel kunnen doen. Tot op heden stellen we ons nog steeds vragen bij wat dat happy end precies inhoudt…

hurryhurrygogo interieur
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Adres en openingstijden Hurryhurrygogo

Conclusie? Hurryhurrygogo is een dynamische plek waar mensen rondlopen om bestellingen af te halen en waar je een praatje maakt met andere restaurantbezoekers bij het Sriracha-pick-up punt. Die verantwoorde chaos weten we wel te waarderen, zelfs op een nuchtere doordeweekse avond.

Wil je erheen? Het adres:

Singel 460

1017 AW Amsterdam

Hurryhurrygogo is geopend op maandag, woensdag en zondag van 17.00 tot 02.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur. De keuken gaat een uur voor sluitingstijd dicht.

Meer Asian love?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.