Sergio Herman kookt: Indonesische rendang

Sergio Herman, de culinaire Zeus van Nederland, kookte voor de Belgische televisiezender VTM een aantal lekkerste gerechtjes, die je goed thuis kunt namaken.

In de laatste video laat Sergio één van zijn favorieten uit de Indonesische keuken zien: rendang. Lekker met kokosmelk, knapperige kroepoek en verse koriander.

Zelf aan de slag? Dat is uiteraard mogelijk. Kijk dan bovenaan voor de shoppinglist en duik lekker de keuken in! Laat je overigens niet afschrikken door de lijst aan ingrediënten, want geloof ons: het is het volledig waard!

*Tip: is je vlees na een uur nog niet zo zacht als je zou willen, of is de saus nog te waterig? Laat het geheel dan nog een uurtje zonder deksel op een laag vuur pruttelen. 

  • 450 gram rundvlees met vet
  • 75 gram basmatirijst
  • 2 stengels citroengras
  • 50 gram gemalen kroepoek
  • 4 kaffir lime blaadjes
  • 250 gram kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram kokosmelk
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepel korianderzaad
  • 1 mespunt kurkuma
  • 2 limoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • 1 theelepel trassie (garnalenpasta)
  • 1 ui
  • 3 eetlepels verse gember (fijngesneden)
  • 1 bos verse koriander
  • 250 gram vleesjus
Reageer op artikel:
Sergio Herman kookt: Indonesische rendang
Sluiten