Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 15 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij het huiselijke Café Restaurant KLAAS in Uitgeest moet je zijn voor lekker eten én speciaalbieren

Wat is een betere naam voor een restaurant dan een puur Hollandse eigennaam? Dat moeten ze bij KLAAS in Uitgeest waarschijnlijk gedacht hebben. En waarom ook niet? Het klinkt hartstikke gezellig en uitnodigend. Niet alleen uitnodigend voor een lekker hapje, maar juist ook om meteen maar even wat Hollandse speciaalbieren te proeven.

Bij restaurant KLAAS in Uitgeest kun je namelijk niet alleen terecht voor een diner, maar ook om te borrelen met goede wijn, speciaalbieren of gin-tonic. Dat alles gaat uiteraard gepaard met lekkere snacks.

café restaurant KLAAS
Bron: café restaurant KLAAS

Het menu van KLAAS

Het menu van KLAAS is uitgebreid en divers. Vooraf kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Hollandse soep, zoals Zaanse mosterdsoep, of voor een iets spannendere terrine van serranoham, gerookte runderentrecote en oesterzwam. Dat contrast vind je ook tussen de verschillende hoofdgerechten; kies bijvoorbeeld voor simpele saté ajam of eendenborst met gekonfijte eendenbout. Op de kaart staan zowel gerechten met vlees en vis als vegetarische gerechten.

Toch wat extra eten? Bestel dan typisch Hollandse witlof met ham en kaas als bijgerecht, of ga voor oma’s salade. Alles aan KLAAS ademt huiselijkheid, tot de huisgemaakte taart van Jos (één van de eigenaars én chef-kok) als toetje aan toe.

café restaurant KLAAS
Bron: Café restaurant KLAAS

Borrelen bij KLAAS

KLAAS is niet alleen een restaurant, maar ook een café. Daarom ben je er ook welkom voor een drankje. Of twee. Of drie. Of… je snapt het. De drankenkaart is dan ook niet mis. Zo is er keuze uit tien soorten gin-tonics, veel mixdrankjes, smaakvolle wijnen en natuurlijk die Hollandse speciaalbieren. Die komen vooral uit Noord-Holland, zoals Jopen en Skyliner.

En natuurlijk horen daar borrelhapjes bij: praat bij met vrienden onder het genot van een portie bittergarnituur of een plankje worst van slagerij Dick Kok. Ook voor de vegetariërs is er lekkers: geitenkaas- of paddenstoelkroketjes, bijvoorbeeld, of de Nederlandse k(l)aas-selectie. Bonuspunten voor de taalspeling.

café restaurant KLAAS
Bron: café restaurant KLAAS

KLAAS werkt met dagverse producten en steunt lokale ondernemingen door hun ingrediënten in te kopen uit de nabije omgeving. Om verspilling tegen te gaan, mag je bovendien zelf kiezen welk bijgerecht je bij je hoofdgerecht wilt.

café restaurant KLAAS
Bron: café restaurant KLAAS

Het adres van Café Restaurant Klaas in Uitgeest

Middelweg 13
1911 EA Uitgeest

Café Restaurant KlAAS in Uitgeest is elke dag geopend van 16.00 tot 00.00. Op vrijdag en zaterdag is het café een uur langer open.

café restaurant KLAAS
café restaurant KLAAS
café restaurant KLAAS
Bron: café restaurant KLAAS

Meer leuke hotspots

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.