Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 22 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Seizoensgebonden eten uit eigen moestuin bij Greens in Den Haag

Aan het Westbroekpark in Den Haag zit sinds het begin van deze zomer restaurant Greens. En die naam komt niet zomaar ergens vandaan: Greens is een biologisch restaurant en de producten uit de keuken komen diréct uit de eigen moestuin.

Het menu is dus helemaal gebaseerd op wat er in de eigen, grote moestuin wordt verbouwd. Een heuse urban farm dus.

salade van restaurant

Dit vind je op het menu bij Greens

Verser dan met groenten koken uit eigen tuin, krijg je het niet. Toch houden ze er bij Greens van om met nóg meer verrassingen te komen. Naast het feit dat ze enkel met seizoensgebonden groenten werken, staat er elke week een nieuw 3-gangenmenu op de kaart, in prijs variërend van € 22,50 tot € 28,50,- euro. Daar staat altijd een vegetarische en een kinderoptie bij.

Neem als voorgerecht bijvoorbeeld gazpacho van rode biet. Als hoofdgerecht bestel je speenvarken koteletjes met boontjes uit de tuin, oranje linzen en groene salade of vegetarische zoete aardappel gevuld met feta, boontjes en een groene salade. En als dessert hangop met duindoornbes en rode bessen.

Greens Den Haag
Greens in the park

Zelfgebouwde kas

Het restaurant is helemaal from scratch in het park gebouwd en ziet eruit als een echte kas. Er komt dus enorm veel licht naar binnen en het voelt alsof je ín het park zit te dineren, wat je in feite natuurlijk ook aan het doen bent.

Sinds bijna twee manden kan je in de kas niet alleen genieten van biologische en zelfverbouwde gerechten, ook worden er andere activiteiten georganiseerd. Zo kun je er elke woensdagochtend een yogaklas volgen in de achtertuin. Je krijgt er zelfs een ontbijt van huisgemaakte granola en een kopje thee!

Het adres van Greens:

Kapelweg 18 – Westbroekpark
2587 BM
Den Haag

Greens is geopend van dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 20:00 uur.

Taart bij Greens
Boontjes bij Greens
Restaurant Greens in Den Haag

Benieuwd naar andere restaurants in Den Haag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.