Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Restaurants 21 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij sterrenrestaurant Calla’s* in Den Haag dineer je in een zee van luxe

Je hebt restaurants en Restaurants met een hoofdletter R. Calla’s in Den Haag is er eentje in de laatste categorie. De menukaart is klein en overzichtelijk, maar het restaurant belooft wel ‘een memorabele maaltijd’. Dat moet ook wel, want het restaurant mag een Michelinster achter z’n naam schrijven.

Chef’s table

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de Mexicaanse bloem ‘Calla’, maar betekent ook ‘mooi’ in het Grieks. En op esthetisch gebied probeert Calla’s dan ook uit te pakken. Zowel met de precies opgemaakte gerechtjes als het prachtige interieur (Oostenrijkse kristallen wandarmaturen bijvoorbeeld).

Mocht je even willen spieken in de keuken, dan raden we aan om de Chef’s Table te boeken. Als je aan deze hoge tafel zit, heb je namelijk zicht op de marmeren keuken waar je kunt genieten van het gastronomische ‘circus’ dat zich tijdens lunch en diner afspeelt. Deze tafel heeft slechts 8 plekken, dus vooraf reserveren is zeker aan te raden.

Restaurant Calla's Den Haag
Bron: Calla's Den Haag

Het menu van Calla’s

Twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, twee nagerechten. En twee volledig samengestelde menu’s waar je uit kunt kiezen. Dat staat er op de kaart van Calla’s. Maar dat de keuze beperkt is, betekent niet dat er minder lekkere dingen op staan.

Neem bijvoorbeeld de Europese kreeft met peulvrucht en Opperdoezer Ronde aardappel als voorgerecht, met lijngevangen zeebaars met artisjok, zwarte olijf en saus met laurier als hoofdgerecht. Toe zijn we vooral benieuwd naar de moelleux van pure chocolade met seizoensfruit en citroengras roomijs.

Restaurant Calla's Den Haag
Calla's Den Haag

Allure en prestige

De vooraf samengestelde menu’s zijn omvangrijker qua aantal gangen. Bestel je het Allure menu (à la € 79,-), dan krijg je dun gesneden corvina (vis) met lamsoor & groene thee, gevolgd door op kruiden brick gebakken rode mul met ‘paella’. Daarna nog gebraden ‘Texelaar’ lamsbout met asperges, snijbiet & jus met verveine, en toe framboos met perzik, witte chocolade en ijs van magnolia.

Het Prestige menu is nóg een tikkie luxer. Je betaalt € 99,- voor 7 gangen, waar onder andere zeeduivel tournedos met artisjok en rode wijnsaus, gelakte kalfszwezerik met tomaat en saus met Voatsiperifery peper (een wilde, fruitige pepersoort uit Madagascar) en gemarineerde aardbei met gele biet en ijs met sansho peper op je bord verschijnen.

Het adres van Calla’s in Den Haag

Laan van Roos en Doorn 51a
2514 BC Den Haag

Calla’s is voor lunch geopend op dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 14:00. Voor diner is het restauratn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 18:30 tot 22:00. Reserveren die je via de website. En let op, het restaurant is een bepaalde periode dicht vanwege de vakantie.

Ergens anders uit eten in Den Haag?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.