Redactie
Redactie Inspiratie 14 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Diner en Blanc: de film over ‘s werelds grootste geheime diner

Vanavond zal voor de 25e keer Le Dîner en Blanc plaatsvinden op een geheime locatie in Parijs. Duizenden vrienden komen bijeen en horen vlak voor aanvang waar ze moeten verzamelen om een avond lang te genieten van hun meegebrachte hapjes en drankjes. Ter gelegenheid van het jubileum is er een prachtige documentaire gemaakt over het diner, toepasselijk genaamd ‘Diner en Blanc’. 

Het begon allemaal 25 jaar geleden, toen drie enthousiaste vrienden het plan vatten om te dineren op een geheime plek in Parijs. Niet veel later mondde het creatieve idee uit in een flash mob waar maar liefst 200 mensen dineerden in de Jardins de Bagatelle. Sindsdien vindt er jaarlijks een geheim diner plaats, en vanavond is het dan eindelijk tijd voor de 25e editie.

Het concept is eigenlijk heel simpel. Alle genodigden brengen zelf hun eigen tafels, stoelen, eten en drinken mee en verschijnen volledig in het wit. Ook hun accessoires moeten aansluiten op de dresscode en het enige beetje kleur dat wordt toegestaan komt van de fleurige bloemen. Slechts vlak van tevoren horen de genodigden waar ze worden verwacht en dan kan het grote feest beginnen!

diner en blanc

Omdat het evenement elk jaar weer een groter succes werd, besloten de organisatoren het concept uit te breiden naar andere landen en uiteindelijk zelfs continenten. Momenteel kunnen inwoners van maar liefst vijf continenten een Dîner en Blanc bezoeken in tientallen steden. Nederland doet inmiddels ook mee, maar helaas kunnen alleen genodigden deelnemen.

De documentaire ‘Diner en Blanc’ vertelt het verhaal over hoe dit bijzondere idee kan plaatsvinden en laat precies zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Momenteel wordt de film op verschillende festivals vertoond, en kun je de Facebookpagina bekijken om de verschillende locaties te zien.

Bekijk onderstaande trailer om een idee te krijgen van het grootste geheime diner ter wereld.

diner en blanc2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.