Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 9 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

De Heerlijkheid: verrassend restaurant in een cultureel centrum in Boxmeer

Even een hapje eten voordat je naar een theatervoorstelling gaat, wordt een belevenis op zich bij De Heerlijkheid in Boxmeer. Dit restaurant zit op een verrassende locatie: middenin een cultureel centrum in de Brabantse stad, pal naast theater De Weijer.

De ruimte is geschikt voor bruiloften en bedrijfsuitjes, je kunt er sporten, naar de film én dus naar theatervoorstellingen. Maar dat er zo’n tof restaurant schuilt in dit oude, karakteristieke pand, is misschien nog wel de grootste verrassing.

De Heerlijkheid Boxmeer

Franse basis

Het is chef Martijn ten Brinke die hier heerser is over de keuken: zijn kookstijl heeft een Franse basis met een Aziatische en Mediterraanse inslag. Hij maakt bijvoorbeeld poké van zeebaars en zalm met o.a. edamame, ponzu, bosui en radijs. Maar ook een gebrande gamba met gelakt buikspek en garnituren van ondermeer cantharel, wilde rijst en bloemkool.

Toe wordt het al net zo’n feest met een dome van witte chocolade met yoghurtijs, verse mango en passievrucht. Of wat dacht je van maiscake met lopende Époisses en suikermais?

Als je uit al dat lekkers niet kunt kiezen, biedt de chef soelaas met het chef’s menu. De keuze van de chef, verdeelt over vier tot acht gangen. Aan jou alleen de vraag hoeveel gangen je op kunt.

De Heerlijkheid Boxmeer

Verrassende lunch

Je laten verrassen door een mooie lunch, kan trouwens ook bij De Heerlijkheid. Twee gangen, inclusief koffie of thee en friandises. En moet je snel weer door, omdat je bijvoorbeeld terug naar je werk moet? Gewoon even bellen dat je komt, dan serveren ze die uit binnen 45 minuten. Kun je meteen eventuele dieetwensen doorgeven.

Restaurant De Heerlijkheid is geopend van woensdag t/m zondag. Reserveren kan online.

De Heerlijkheid Boxmeer
Bron: De Heerlijkheid Boxmeer

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.