Redactie
Redactie Dineren 18 dec 2015
Leestijd: 4 minuten

Hangar

Hangar is dé nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord waar iedereen het over heeft. Eigenaar is Tim Immers van het ook al bekende Bar Moustache, het restaurant is gevestigd in een hangar en in de keuken worden Mediterrane gerechten met veel liefde bereid. 

Een paar jaar geleden was het voor acteur Tim Immers tijd om zijn langgekoesterde droom werkelijkheid te maken. Al jaren droomde hij van een eigen zaak, en toen bleek dat het huidige Bar Moustache verkocht zou worden greep hij zijn kans.

Tim bleek een geboren horecaman en toverde de bar al snel om tot dé hotspot van de stad, met heerlijk (maar vooral niet te moeilijk) eten, goede bediening en vooral een gezellige sfeer.

Hangar

Inmiddels zijn we vier jaar en een aantal zaken verder, én opende Immers onlangs samen met een compagnon zijn nieuwste trots Hangar. Gelegen aan het Amsterdamse IJ (naast Hotel de Goudfazant) vind je de nagebouwde hangar van groene, grijze en witte golfplaten. Het oogt een beetje als een typische strandtent, maar eenmaal binnen verdwijnt dat gevoel als sneeuw voor de zon.

Het is bijzonder om te merken hoe warm en sfeervol een locatie kan worden gemaakt, ondanks dat het is opgebouwd uit industriële golfplaten. De verlichting is precies goed gedimd, de marmeren tafeltjes zorgen voor een luxe uitstraling en de gekke groene stoeltjes van plastic zorgen ervoor dat het geheel niet té soepel overkomt.

Het eten

Dan het eten. Op het menu staan vooral Mediterrane gerechten zoals risotto, bavette met cavolo nero en baba au rum.

De prijzen variëren maar blijven vriendelijk: een voorgerecht doet gemiddeld €10,-, hoofdgerechten gaan voor €20,- de keuken uit en desserts kosten €5,50. Daarbij kun je nog een aantal bijgerechten bestellen zoals kropsla met vinaigrette (€3,50), gebakken aardappeltjes met ui (€4,50) en geroosterde bloemkool (€4,50).

Opvallend is dat de prijzen op de wijnkaart al snel oplopen. Zo zien we maar 3 flessen (waarvan 2 wit en 1 rood) onder de €30,-, en schiet de rest al gauw naar €40,- en hoger.

Coquilles & kreeft

Na een speurtocht vanaf de pont (Google Maps kent Hangar nog niet) komen we aan bij de impossante Hangar. Het is nog rustig, maar al snel druppelen meer en meer gasten binnen en voor we het weten zit de zaak vol.

We trappen af met een plankje brood met olijfolie & za’atar, en een schaaltje smakelijke dips (anchoïade, tapenade van foreleitjes en hummus).

Tapenade van foreleitjes, anchoïade, en hummus

Vervolgens krijgen we een prachtig bord voorgeschoteld met tot in perfectie gegaarde (enorme) coquilles, kreeft, gestoofde venkel, sinaasappel en goji bessen.

Over dat laatste waren we vrij sceptisch, maar de combinatie blijkt spot on.

Coquilles met kreeft, venkel, sinaasappel en goji bessen Culy

Goddelijke tortelloni

Niet veel later komt de tortelloni op tafel, wat de favoriet van het personeel blijkt te zijn en na het proeven ook die van ons. De pasta is huisgemaakt, perfect gegaard en gevuld met pompoen, ricotta, Parmezaan en truffel. Erbij komt salieboter.

Als groot liefhebbers van alles wat met pasta te maken heeft zijn we door de jaren heen vrij kritisch geworden, maar dit gerecht heeft alles wat gevulde pasta nodig heeft. De smaken zijn puur, duidelijk aanwezig, maar vooral niet te overheersend.

Tortelloni met pompoen, ricotta, Parmezaan, truffel en salieboter

Meer kreeft

We zijn nog in extase van de tortelloni als de volgende gang verschijnt: kreeft in de staart met paprika, kruidenolie, cavolo nero en zoete aardappel. Boy ó boy, ze weten ons wel te verwennen!

Terwijl we de laatste restjes saus proberen op te lepelen snelt Tim naar ons toe met een plankje brood, “om in te dippen, is wel zo lekker!”.

Kreeft in de staart met paprika en zoete aardappel

Bavette met cavolo nero

Hoewel de porties ruim zijn, hebben we nog een plekje over voor de bavette met paddenstoelen en cavolo nero.

De bavette is nog heerlijk rood (je moet er wel van houden) en de kool een tikje (maar net genoeg) bitter. In combinatie met de aardse paddenstoelen wederom een mooi gerechtje.

Bavette met cavolo nero

De desserts

De avond sluiten we af met twee toetjes (ja, we hadden honger!): chocoladetaart en een baba au rum met ananas en vanille-mascarpone.

De smaken zijn wederom erg goed, maar in vergelijking met de rest wel erg zwaar. We krijgen het dan ook bij lange na niet op.

Chocoladetaart
Baba au rum met ananas en vanille-mascarpone.

Conclusie

Het is duidelijk. Tim Immers snapt het helemaal, van A tot Z en weer terug. Overal is aan gedacht, de sfeer is super, de muziek nog beter (heerlijke jazz afgewisseld met meer up tempo klassiekers) en het eten… Tja, wat kunnen we daar nog over zeggen?

Waar veel restaurants kampen met kinderziektes lijken die hier niet aan de orde te zijn. Zelfs met een man personeel minder op de vloer kunnen ze de volle zaak makkelijk aan en lijkt elke gast met een glimlach op het gezicht de loods te verlaten.

Dus lieve mensen, maak een reservering en pak de pont: je zult er allesbehalve spijt van krijgen!

Hangar
Aambeeldstraat 36, Amsterdam-Noord

Tip: het is even zoeken en ook de navigatie heeft de exacte locatie van Hangar nog niet gevonden. Je kunt dan ook het beste het adres van Hotel de Goudfazant (Aambeeldstraat 10) invoeren en vervolgens doorlopen naar Hangar, wat niet te missen is.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.