Redactie
Redactie Inspiratie 8 nov 2015

Italiaans koken met cavolo nero

Als je een beetje interessant wil doen aan de dinertafel, zeg je: “boerenkool is zó 2014. Cavolo nero is het nu helemaal”. Of je – terecht – van tafel wordt geschopt is een tweede, maar je hebt wél gelijk. 

Cavolo nero is het stevige broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool genoemd. Te koop bij de Albert Heijn en Marqt, of gewoon op de markt.

Wat doe je ermee?

Het meest simpele om met deze koolsoort te doen is deze kort te roerbakken; in een wok met wat knoflook, citroensap, ui en stukjes pancetta. Om het nog lekkerder te maken voeg je wat slagroom of kookroom toe. Pasta toevoegen en je Italiaanse gerecht is klaar!

Koken met Karin heeft ook een lekker recept voor pasta met cavolo nero. Ook een bekend Italiaans gerecht met palmkool is ribollita, een stevige maaltijdsoep. Hier vind je een goed recept.

En denk ook eens aan een quiche met geslonken cavolo nero, of een winterse salade met blaadjes (verwijder wel de harde nerf!).

Bron: Flickr

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Italiaans koken met cavolo nero
Sluiten