Redactie
Redactie Inspiratie 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit worden dé foodtrends van 2016 (volgens Pinterest)

Pinterest kan, net als Google en Facebook, trends voorspellen op basis van zoekgedrag van de gebruikers. Waanzinnig interessant! Zo werpen ze alvast een blik in hun glazen bol en voorspellen ze dé foodtrends van 2016.

Hartige wentelteefjes

Wentelteefjes die niet zoet, maar hartig zijn. Bijvoorbeeld met een krokant kaaskorstje. Wij hebben gelukkig een lekker recept daarvoor!

Thuis bier brouwen

Na de opkomst van ambachtelijke hippe brouwerijen en craftbeer gaan we nu écht thuis aan de slag. Op verschillende plekken kun je al handige DIY-sets voor thuis kopen; zelfs bij de Xenos!

Ouderwets eten

We gaan op de ouderwetse tour, met recepten uit de jaren zeventig. Denk maar aan tulbanden, jelly puddings en gelatineuze taarten.

Avocado-olie

We schreven er al over in 2013: avocado olie. Het brak echter nooit echt door. Volgens Pinterest moet 2016 het jaar worden van deze plantaardige olie, en gaan we er bijvoorbeeld heerlijke avocado mayonaise mee maken.

avocado / soorten olie

Infused olijfolie

Al volop te koop, maar we gaan het ook steeds meer thuis maken: infused olijfolie. Bijvoorbeeld met chilipepertjes, maar ook met gedroogde kruiden en zelfs groenten en fruit!

Cocktails met bier

Weer eens wat anders: een sterke cocktail met bier als basis. Zo wordt de beermosa al genoemd; een mimosa met sinaasappelsap en bier (in plaats van champagne). Je kunt hier het beste een licht bier voor gebruiken.

Pour-over coffee

Koffieland werd vorig en dit jaar overspoeld met talloze gadgets en trends. Vooral de pour-over coffee, een variant op de oude vertrouwde filterkoffie, is razend populair. Nu nog vooral in espressozaken, maar volgens de trendwatcher gaan we dit in 2016 ook volop thuis toepassen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.