Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Neva’s Ricardo van Ede opent restaurant in Odeon

Ricardo van Ede was op zijn eenentwintigste de jongste kok met een Michelinster ooit en werkt nu alweer een paar jaar bij restaurant Neva in de Hermitage te Amsterdam. Op 23 augustus dit jaar zal dat veranderen, dan verruilt hij de prachtige kunst in Neva voor het souterrain van club Odeon en opent hij zijn nieuwste restaurant Ricardo’s in Odeon

In het nieuwe restaurant, dat plek biedt aan tachtig hongerige gasten, zal Ricardo dag in dag uit zorgen voor eten, gemaakt van de beste en mooiste ingrediënten die ons land te bieden heeft. Of het nu gaat om een goed glas wijn, een klein hapje of een volledig verzorgde avond, het kan allemaal.

Hier mag alles en moet niets, want de klant mag aan tafel zeggen waar hij zin in heeft.

De keuken van Van Ede is ruig, ‘nieuw ruig‘ welteverstaan. Precies zoals Ricardo het zelf mooi en duidelijk verwoordt en waarmee hij als twintiger zijn eerste ster mee binnenhaalde. Nieuw ruig staat voor een keuken waar het seizoen en product centraal staan en ‘boers’ en zelfgemaakt alleen maar worden aanbeden. Zo zullen er in het bargedeelte Ricardo’s ‘home mades’ worden verkocht, zoals zijn eigen piccalilly, azijn en ingemaakte chutneys.

Zoals het zelf mogen kiezen wat men eet al aangeeft, is er geen vast menu en wordt er gekeken naar wat de leveranciers die dag aanbieden. Op basis daarvan en de wens van de gast gaat de keuken aan de slag met de beste vis, vlees en ook zeker veel groenten. Want hoewel Ricardo wellicht anders oogt, groenten staan erg hoog in het vaandel en een vegetariër voelt zich net zo op z’n plek als een vleesliefhebber.

Ricardo’s in Odeon opent op 23 augustus 2013 haar deuren in het souterrain van club Odeon te Amsterdam, waarna het eind volgend jaar ook een prachtige suite zal aanbieden. Kijk op de website van Odeon en de Facebookpagina voor meer informatie.

Ricardo’s in Odeon
Singel 460, Amsterdam

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.