Redactie
Redactie Inspiratie 19 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom Tartine Bakery al jaren dé hotspot van San Francisco is

Open de Instagram-feed van iemand die in San Francisco is (geweest) en je zult gegarandeerd foto’s van Tartine Bakery vinden. Deze hotspot in San Fran is al jaren de nummer 1 van de stad en wij snappen wel waarom! 

Tartine Bakery in San Francisco werd in 2002 opgericht door Elisabeth Prueitt en Chad Robertson, een stel dat elkaar leerde kennen tijdens hun studie aan het Culinary Instutite of America.

Sinds de opening van de Bakery is iedereen lyrisch over het werk van de twee en in 2005 opende dan ook Bar Tartine, het restaurant dat geopend is voor diner.

Meer dan een bakkerij

Tartine Bakery is meer dan alleen een bakkerij. Hier kom je voor een snel ontbijt, uitgebreide lunch, taart en gelukkig ook knapperig brood voor thuis. Het merendeel Frans georiënteerd, maar wel met duidelijke invloeden uit Noord-Amerika en Europa.

Als je binnenstapt lijkt het alsof je je waant in een droom, maar niets is minder waar. Deze krokante hemel ruikt niet alleen goddelijkheid, maar is de concrete uitvoering ervan.

Zo vind je op het menu de mooiste croissants ever, zoete en hartige scones, brioche bread pudding, croque monsieurs en geweldige belegde warme broodjes met als key ingredient verschillende soorten kaas.

Vergeet ook niet de huisgemaakte taarten, want ook die (denk aan citroen-room, chocolade-hazelnoot en frangipane) zijn meer dan de trip ernaar toe waard.

Zoveel mogelijk homemade

Het bekendste item op de kaart van Tartine Bakery is misschien wel het zuurdesembrood, wat ze zelf bakken in een enorme inpandige oven. Dit kenmerkt ook gelijk de stijl van Tartine: ze maken zoveel mogelijk zelf en fermenteren heeft een prominente rol in de keuken (met name in de bar).

Een ander succesnummer is de inmiddels wereldberoemde morning bun. Deze goddelijk ogende broodjes bestaan uit croissantdeeg met duizend laagjes en worden nog lekkerder gemaakt met suiker, kaneel en stukjes gekonfijte sinaasappel

Leuk weetje: Tartine Bakery heeft het zo druk dat er per week tussen de 5000 en 7000 eieren per week doorheen gaan!

Bron: Flickr

Tartine at home

Het succes van Tartine is ook door de eigenaren niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels kun je namelijk ook de gelijknamige kookboeken aanschaffen, zodat je ook thuis de lekkerste ontbijtjes, broodjes en taarten op tafel kunt toveren.

Wil je je liever eerst oriënteren op de recepten? Verschillende recepten zijn online te vinden, waaronder deze video waarin precies wordt laten zien hoe de morning buns worden gemaakt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.