Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 19 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Bij Mama Makan kun je elke zondag genieten van een Bali Brunch

In Amerika en Engeland brunchen ze er op los, maar de brunch mag wat ons betreft ook véél meer deel worden van de Nederlandse cultuur. Dat vinden ze ook bij het Indonesische restaurant Mama Makan in Amsterdam. Sinds deze maand wordt daar elke zondag een Bali Brunch georganiseerd. Verwacht een kleurrijk buffet met authentieke Balinese gerechten. 

In de keuken van restaurant Mama Makan vind je Balinese chef mama Rosmina. De Balinese is maar al te trots op wat ze voor deze brunch heeft voorbereid en vertelt met liefde wat er in elke schaal te vinden is. “Echt Bali,” benadrukt ze.

gestoomde bananen bladeren
Bron: Floor Minnema

Bali Brunch met Bali Punch

Onlangs was de aftrap van de Bali Brunch die vanaf nu elke zondag terugkomt van 12:30 uur tot 15:30 uur. Mama Makan is een stijlvol en gezellig restaurant op de begane grond van het Hyatt hotel in Amsterdam oost.

Kleurrijke schalen vol Indonesische warme gerechten, exotische fruitsoorten en zelfgemaakte sambal in een vijzel pronken op de bar als we aanschuiven bij de Bali Brunch. Op tafel staat een keurig menukaartje met wat je kan verwachten. Speciaal voor de kick-off was er de keuze uit een alcoholische of non-alcoholische Bali Punch.

Voor ons is die keuze snel gemaakt: de alcoholische cocktail met passievrucht, een vleugje donkere rum, een zuurtje én een eetbare bloem. Het is tenslotte zondagmiddag (dus dan mag het…!).

Indonesisch Buffet
Floor Minnema

Een kleurrijk buffet met authentieke gerechten

Natuurlijk willen we van alles wat proeven. De bar fungeert namelijk als een DIY gado gado station met onder andere lawar ayam: een gerecht met groene bonen, kip, verse kokosnoot, gember, sjalotten en chili.

Al snel worden we gewaarschuwd dat dit alleen nog maar de voorgerechten zijn. Yes: more food!

Een menu kost je hier € 35,- euro en inclusief (non-)alcoholische cocktails € 45,-. euro Daarmee heb je toegang tot het uitgebreide Indonesische buffet.

mand met chilipepers
Floor Minnema

Soep van groene papaya

De ingrediënten gember en chili komen in de meeste gerechten terug en daar zijn we meer dan blij mee. Na een heerlijke soep van groene papaya, kip, gember, Laos, chili en kurkuma krijgen we prachtig bord voorgeschoteld met gestoomde tofu in een bananenblad. Daarbij wordt heerlijk verse gegrilde witvis geserveerd met (told you so) gember, chili en sjalotten.

Ook krijgen we slow cooked én gebakken eend met sambal mata, kruidnagel en gember en chili. En dan ons favoriete gerechtje waar zelfs een vrij serieuze flexitariër zich aan vergrijpt: de ‘Be sampi mesisit’. Het is een soort kruidige pulled beef met bumbu Bali, limoen blad en chili. Zo simpel, maar zo lekker!

lemon curd tart
Floor Minnema

Lemon curd tart en bananen- en kokospudding

En dan zijn we er nog niet. Want zelfs nadat we alle mogelijk gerechten van mama Rosmina hebben geproefd, staan de exotische desserts nog op ons te wachten. De lemon curd tarts zijn perfect knapperig van buiten en smeuïg van binnen. De chocolade bodem is goed op smaak en heeft een goede crunch.

Je bent elke zondag welkom bij Mama Makan voor de authentieke Bali Brunch. Juist op koude winterdagen is het een fijne plek voor een gezellige uitgebreide lunch met vrienden of familie. Meer informatie over het evenement vind je hier.

Het adres van Mama Makan:

Mama Makan
Spinozastraat 61
1018 HJ Amsterdam

Ook interessant om te lezen: 10 x brunchen op Bali

bord met sate, tofu en eend
Floor Minnema

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.