Redactie
Redactie Diner 17 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Snelle gado gado

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snelle gado gado.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng nog een grote pan met water en zout aan de kook. Doe de eieren met water in een steelpannetje, breng het water aan de kook en kook de eieren vijf minuten.

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes en snijd de Chinese kool fijn. Doe als eerste de snijbonen in de pan met het kokende water. Haal ze er na drie minuten weer uit. Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.

Hang daarna de taugé en de Chinese kool even kort in het kokende water en spoel daarna eveneens af met koud water. Snijd de komkommer in lange repen.

Giet ondertussen de eieren af en snijd in vieren. Warm de satésaus op met de sambal en roer goed door.

Verdeel de rijst over de kommetjes. Leg daarop de Chinese kool, taugé, snijbonen, komkommer en ei. Schep satésaus eroverheen en maak af met de gebakken uitjes en kroepoek.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.