Redactie
Redactie Restaurants 2 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Calle Ocho is dé plek voor taco’s in Amsterdam (maar ze hebben ook killer cocktails!)

Taco’s winnen aan populariteit in Nederland; in foodtrucks, maar ook in vaste restaurants. Zo opende onlangs Calle Ocho op de Albert Cuypstraat in het centrum van Amsterdam haar deuren, dé plek voor taco’s, maar vooral ook killer cocktails op basis van rum, tequila en meer. 

Calle Ocho in Amsterdam

Calle Ocho, vernoemd naar de hoofdstraat van de stad Little Havana in Havana in Miami, is ontstaan uit een voorliefde voor tequila en rum. Beide eigenaren werkten voorheen onder andere voor de Fabulous Shaker Boys en Vesper bar, en één van de twee runde eerder zijn eigen restaurant Café Pacifico. Hier ontwikkelden ze hun passie voor de dranken en besloten ze op den duur dat het tijd werd voor hun eigen plek.

De zaak moet een warme plek zijn waar je iedereen mee naar toe kunt nemen (van je date tot je oma). Op de kaart (zowel voor de drankjes als de hapjes) vind je een mix van Cuba, Mexico, de Caraïben en Tex-Mex.

Het (relatief kleine) menu wisselt wekelijks en alle gerechten (van de salsa’s tot de taco’s) worden door de koks zelf gemaakt, uiteraard met een flinke snuf liefde. Denk bijvoorbeeld aan goddelijke vistaco’s, ceviche en ropa vieja (een soort vleesstoof met groenten).

Naast het eten, kom je hier ook zeker voor de drankjes. Eigenaren Thomas en Oscar hebben een selectie gemaakt van de beste tequila, rum en andere dranken, en maken cocktails gebaseerd op de verschillende culturen in Miami. Voorbeelden hiervan zijn de Pornstar Margarita, de Escobar en Malle Babbe (met Jopenbier uit Haarlem).

calle ocho in amsterdam

Adres Calle Ocho

Je vindt Calle Ocho aan de Albert Cuypstraat 226I in Amsterdam. Calle Ocho is zeven dagen per week geopend tot 03.00 en in het weekend tot 04.00. Reserveren is mogelijk vanaf zes personen.

Uit eten in Amsterdam Centrum

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.