Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Boodschappen 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

In deze Italiaanse groothandel in Amsterdam worden al je dromen werkelijkheid

We kwamen met zeven goed gevulde zakken naar buiten toen we voor de allereerste keer gingen shoppen bij Novitalia Appetito – waargebeurd verhaal. Hoe dat komt? Tja, deze Italiaanse groothandel in Amsterdam is nou eenmaal een klein paradijs voor foodies. En probeer je daar maar eens te bedwingen…

Novitalia Appetito

Novitalia Appetito is een Italiaanse groothandel op een Amsterdams industrieterrein. Het aanbod is dus veel uitgebreider dan dat van zo’n schattig Italiaans speciaalzaakje in de binnenstad.

Bij binnenkomst bots je eerst op een kleine versafdeling waar de Italiaanse hammen (of mortadella, die lekkere met pistachenootjes!) voor je neus worden afgewogen, waar verse espresso voor je wordt gezet of waar je (hartige) Italiaanse lekkernijen kunt bestellen, zoals gefrituurde courgettebloem (ja dat zeiden we écht).

Van San Marzano tot fior di latte…

Maar eigenlijk begint het echte feestje pas nadat je de versafdeling bent gepasseerd. Wanneer je je met je winkelkarretje door de Italiaanse shop baant, val je vanzelf in de nodige ‘oohs en áááhs’.

Zo is er een gang met de lekkerste Italiaanse tomatensauzen, waar je meteen een voorraad San Marzano’s kunt inslaan. Of een aparte gekoelde afdeling waar je de lekkerste ricotta, burrata, mozzarella en fior di latte kunt uitzoeken. Dat laatste is in feite gedroogde mozzarella, perfect voor op pizza (het maakt je bodem immers niet zo zompig als gewone pizza!).

Ook in ons winkelmandje (om je een idee te geven): nduja, amaretti, ansjovispasta (uit een tube, zo handig!) en marmelade van bergamot.

Burrata-verslaafd? 12 x onze favoriete recepten met de romige parel uit Italië

…en salsiccia tot porcini

Ons geluk bereikte al helemaal een hoogtepunt toen we bij de diepvriesafdeling kwamen. Salsiccia met venkel, porcini, Napolitaanse pizzabodems om zelf te beleggen (getest en bevestigd: ze zijn formidabel), tientallen gevulde pasta’s…

Begrijp je nu waarom we met al die zakken naar buiten kwamen? Ons spaarvarken is dan wel een klein beetje minder gevuld, onze vriezer zit tot de nok gevuld. En dat zouden we voor geen geld van de wereld anders willen hebben…

Adres en openingstijden Italiaanse groothandel (Amsterdam) Novitalia Appetito

Nieuwe Hemweg 4B

1013 BG Amsterdam

Novitalia Appetito is geopend van maandag tot en met zaterdag geopend van 10u00 tot 18u30.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.