Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tony’s Chocolonely en BrewDog maken een witte chocolade en frambozenmilkshake IPA

Nog geen maand geleden brachten we het nieuws dat er een nieuwe Tony’s reep om de hoek kwam kijken, maar nu hebben we wéér nieuws van onze chocoladevrienden. En dit keer is het niet eetbaar, maar drinkbaar. Samen met het Schotse BrewDog lanceren ze Tony’s Hopolonely. Bier dus, een witte chocolade en frambozenmilkshake IPA (5,7%) om precies te zijn.

Tony’s Hopolonely

Het is niet de eerste keer dat Tony’s Chocolonely een biertje op de markt brengt. Eerder werkten ze al samen met de Amsterdamse Brouwerij de Parel om een chocolade stoutbier te ontwikkelen.

Zó wordt het chocoladebier van Tony’s Chocolonely gebrouwen

Maar nu pakt het merk het net even anders aan. Samen met BrewDog maakten ze een biertje waarmee ze tegelijkertijd aan hun gezamenlijke missie werken: de wereld verduurzamen. Voor elk biertje dat verkocht wordt, doet BrewDog een donatie aan de Chocolonely Foundation en ondersteunt ze de cacao-communities in West-Afrika.

tony's hopolonely
Bron: Tony's Chocolonely x Brewdog

Hoe smaakt dat dan?

Los van alle goede bedoelingen ben je waarschijnlijk ook uiterst benieuwd naar de smaak. Die is bijzonder, weten we. Het limited edition biertje is gebaseerd op Tony’s wit framboos knettersuiker. Gemixt met witte chocolade krijg je een giga goede frambozenmilkshake IPA (5,7%). Dat smaakt dus naar zoete, frisse frambozen en romige witte chocolade. De complete milkshake-beleving.

En denk je nu: heb ik dat niet eerder gehoord? Dat klopt. Eerder dit jaar lanceerde HEMA in samenwerking met Lowlander al een tompouce-bier.

James Watt, co-founder van BrewDog: “Het was een no-brainer dat we van één van Tony’s chocoladerepen een bier zouden maken. Na meerdere proeverijen (iemand moet ’t doen) dachten we dat het origineel zou zijn om niet een donker bier te maken, maar juist een recept te ontwikkelen dat grenzen verlegt. Zo kwamen we uiteindelijk uit op de witte chocolade en frambozen milkshake IPA. ”

Waar koop je het biertje?

De imited edition biertjes zijn Nederland vanaf 9 juni online verkrijgbaar in 4 packs van 33cl blikjes via de webshop van BrewDog.

Culy homemade: zelf een goddelijke aardbeien milkshake maken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.