Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Bomboca in Arnhem eet je de beste pastéis de nata

Bij Zuid-Europees eten denken we al gauw aan de pizza’s uit Italië of de Spaanse tapas. Dat ook Portugal op culinair vlak heel wat lekkers te bieden heeft, is minder top of mind. Toch voorspellen wij dat dat het niet meer lang zal duren voordat de Portugese keuken van z’n underdogpositie afkomt, mede dankzij hotspots als Bomboca in Arnhem. Spoiler: de beste pastéis de nata vind je daar.

In het Arnhemse Spijkerkwartier opende Bomboca vorig jaar de deuren. In eerste instantie een koffiebar, in de praktijk een gezellige plek voor buurtbewoners om een krantje te lezen of om in rijen aan te schuiven voor huisgemaakte pastéis de nata.

Begin je dag goed met een vers gebakken #pasteldenata @bombocakoffiebar

134 Likes, 5 Comments – Bomboca (@bombocakoffiebar) on Instagram: “Begin je dag goed met een vers gebakken #pasteldenata @bombocakoffiebar”

Bomboca: niet de standaard koffietent

Wie dezer dagen een koffietent opent, kan maar beter flink origineel uit de hoek komen. De concurrentie is immers groot, al wist het team van Bomboca zich slim te onderscheiden.

Hun geheime wapen? Portugese producten naar Nederland halen en zelfgemaakt Portugees gebak op de kaart zetten. Dat is zó verslavend lekker dat mensen die niet in de wijk wonen gerust een ommetje langs het Spijkerkwartier maken.

Interieur in Bomboca Arnhem
Facebook Bomboca

Het menu bij Bomboca

De menukaart bestaat uit een combinatie van ontbijt, lunch, borrel en petiscos (Portugese tapas). Zonder al te veel poespas, al zal je beamen dat dat niet nodig is dankzij de authentieke Portugese ingrediënten.

Wat je kan verwachten? Huisgemaakte Portugese melkbroodjes met Portugese geitenkaas, boerenham of gezouten boter, sandwiches met Palola (Portugese gerookte worst) of Bifanas (varkensvlees) of een salade met sardines en tomatensaus. Dat alles natuurlijk samen met een kopje vers gezette koffie, precies zoals we die op een terras in Porto zouden krijgen.

koffie en taart bij Bomboca Arnhem
Facebook Bomboca

Borrelen bij Bomboca

En dan zijn er nog de petiscos. Al eens van gehoord? Move over tapas, want op z’n Portugees zijn deze kleine gerechtjes namelijk nét zo lekker. Op vrijdagavond en in het weekend worden ze geserveerd om lekker bij te borrelen.

Denk daarbij aan een aan tafel gegrilde chouriço worst, gebakken oesterzwammen met knoflook of kabeljauwkroketjes. Zo wordt het wel héél erg verleidelijk om te blijven borrelen, al sluit Bomboca haar deuren om 20:30 uur.

En dat is maar goed ook, want de volgende dag staan ze weer vroeg op om pastéis de nata te bakken en verse koffie te zetten.

#lunchtime? @bombocakoffiebar en de ☉schijnt weer. Fijne maandag☕

61 Likes, 4 Comments – Bomboca (@bombocakoffiebar) on Instagram: “#lunchtime? @bombocakoffiebar en de ☉schijnt weer. Fijne maandag☕”

Het adres van Bomboca in Arnhem

Eusebiusbuitensingel 10
6828 HV Arnhem
Openingstijden van Bomboca: maandag t/m zondag geopend (doordeweeks al vanaf 08:00 uur). Kijk voor de actuele openingstijden online

Meer hotspots in Arnhem

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.