Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 21 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Je homemade tosti’s zijn nooit zo lekker als die van De Tostibar in Arnhem

Tostibars schieten als paddenstoelen uit de grond en wij snappen wel waarom: een tosti is typisch zo’n ding waar je altijd, op elk moment van de dag, wel trek in hebt.

Één voorwaarde: de tosti op locatie moet wel een verfijnde, verrassende versie zijn van het huis-tuin-en-keukenexemplaar uit eigen toko. En dat is het geval bij De Tostibar in Arnhem.

Toffe tosti’s

In Nederland werken we flink wat tosti’s weg met z’n allen, maar veel verder dan een tosti ham-kaas of vooruit, een caprese, komen we doorgaans niet. Hoog tijd om de tosti eens goed op de kaart te zetten, vindt De Tostibar. “Met veel aandacht voor de recepten en vernieuwende smaken”, zeggen de eigenaren in De Gelderlander.

Niet alleen wordt er daarom gewerkt met seizoensproducten, ook drink je hier een bijpassend wijntje of biertje bij je tosti. Of een slow juice sapje. Het draait dus vooral om mooie smaakcombinaties, iets om blij van te worden.

De Tostibar

Wat schaft de pot?

Het brood voor de tosti’s komt van Bakkerij Tom van Otterloo, een Arnhemse bakker. Waaronder speltbrood.

Omdat je hier ook je tosti to go kunt nemen, is er een aparte menukaart voor take-away. Daarop staan 4 Tostibar Specials, 3 Classics en groente & fruitsapjes.

De menukaart voor de bar zelf is iets uitgebreider, met 13 verschillende tosti’s maar ook starters & sweets. Denk aan een compleet ontbijtje, de toast van het seizoen en lekkers zoals bananenbrood en een citroen-meringuetaartje.

De Tostibar

Tosti-parade

Ja: je kunt hier een tosti ham-kaas eten. Maar dan met ham van het Baambrugs big, verschillende soorten Nederlandse boeren jonge kaas (een mix naar geheim recept) en ketchup van The Ketchup Project. Daar is over nagedacht!

Maar er zijn ook spannende combinaties als op de Haute de Beef: boeren-truffelkaas, Gasconne rosbief, uiencompote, gedroogde tomaatjes, sla en truffelmayo. Tosti De Meaux is belegd met brie de Meaux, Pedro Ximénez rozijnen, pecannoten, vijgen, rucola en honing-tijmstroop. En voor de zoetekauwen is er de Oh My Choco! met banaan, Nutella, macadamianoten, karamel en poedersuiker.

De tostibar is elke dag open voor ontbijt, lunch en borrels (meestal tot 17:00 uur, soms tot 19:00 uur). Check de website voor de openingstijden.

De Tostibar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.