Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Sterrenrestaurant Bolenius* opent een pop-up restaurant in Den Haag

Als er iets is wat we de afgelopen periode hebben geleerd, is het wel dat vakantie in eigen land lang zo slecht nog niet is. Tel daarbij op dat heel wat topchefs momenteel de samenwerking aangaan met hotels en je weet dat er momenteel heel wat fantastische culinaire arrangementen te vinden zijn in ons land. Het pop-up restaurant van Bolenius* in Staybridge Suites is er zo eentje.

Je leest het goed: Bolenius* maakt deze maand de sprong van de Amsterdamse Zuidas naar hartje Den Haag. Vanaf aanstaande vrijdag 11 december verhuist chef Luc Kusters zijn voltallige brigade voor vier opeenvolgende weekenden naar de Hofstad.

Luk Kusters van Bolenius
Bron: Bolenius

Bolenius in een notendop

Eerst even nog wat achtergrondinformatie. Bolenius* (op de Amsterdamse Zuidas) wordt gerund door Luc Kusters en Xavier Giesen. Eerder maakten zij naam bij fameuze zaken als Vossius, Le Cirque, La Rive en De Kas. Giesen werkte als sommelier en restaurantmanager in de beste restaurants en hotels van ons land, waaronder het Amstel.

Kusters behoorde tot het selecte groepje talenten dat jarenlang door superchef Robert Kranenborg werd klaargestoomd voor de top. Van Kranenborg leerde Kusters de finesses van het koken op kwaliteit en smaak. Inmiddels wordt Luc Kusters gezien als één van de oprichters van de Dutch Cuisine.

De kookstijl die hij met zijn team bij Bolenius* brengt wordt gekenmerkt door lokale en seizoensgebonden producten met respect voor traditie en natuur. De iconische moestuin aan het restaurant belichaamt dat idee.

 

Van Amsterdam naar Den Haag

Deze maand zal het Bolenius*-team tijdelijk de keukens van Staybridge Suites in Den Haag bemannen. Het arrangement dat aangeboden wordt, bestaat uit een 6-gangen Bolenius-menu (met bijpassend drankenarrangement), overnachting in een Studio Suite en ontbijt.
De Bolenius-kookstijl die we kennen van het Amsterdamse restaurant wordt doorgetrokken naar de pop-up in Den Haag. De moestuin van de Zuidas vormt ook hier het uitgangspunt, net als lokale producten zoals Noordzeekrab. Nagenieten van het 6-gangenmenu doe je lekker op de kamer met een digestief van Van Wees.
Gerecht van Bolenius pop-up in Den Haag
Bron: Bolenius

Bolenius* pop-up boeken

Klinkt als een goed idee hé? Vinden wij ook. Ook niet oninteressant: het arrangement is zowel tijdens het weekend van Kerstmis als het weekend van Oud & Nieuw te boeken.

De prijzen van het Bolenius* arrangement beginnen vanaf € 219,00 per persoon. Meer info en boeken via de site.

Meer ideeën voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.