Culy
Culy Restaurants 31 mei 2016

Duurzame fish & chips eet je Bia Mara in Brussel én in Antwerpen

Waar je in Engeland struikelt over de tentjes met klassieke fish & chips geserveerd in kranten, krijg je bij Bia Mara een totaal andere ervaring. Hier serveren ze de meest uiteenlopende én creatieve combinaties. 

Bia Mara kent twee locaties: in Brussel en in Antwerpen. Beiden zijn gevestigd in gezellige panden, zonder al te veel poespas.

Het menu wisselt regelmatig en is afhankelijk van het seizoen. Ze gebruiken hier namelijk alleen vis die op dat moment op z’n best is en niet wordt bedreigd door overbevissing.

Bia mara4

Wat kun je er eten?

Hoe relatief simpel het concept ook mag zijn, er is nog aardig wat keuze op de kaart die ze hebben onderverdeeld in Fish Tempura (in een beslag gefrituurd) en Fish Panko (lekker krokant in panko-broodkruim).

De smaken lopen dus flink uiteen, van lemon & basil tot lime mint & wasabi tempura, en van Jamaican jerk tot lemon & fennel panko. Erbij krijg je steevast frietjes met zeewierzout en één van de huisgemaakte sauzen (tartaar, knoflook-truffel, lemon cajun, chipotle en meer).

Bia mara2

Daarnaast serveren ze in panko gepaneerde kip, garnalen in panko, risottoballetjes met Parmezaan en mozzarella, een frisse komkommersalade, minty mushy peas en een heerlijk frisse red slaw.

De prijzen zijn laag; de fish & chips en kip met panko kosten gemiddeld €11,- per portie, inclusief friet. De bijgerechten gaan over de toonbank vanaf €3,50 en voor €1,- heb je een extra bakje saus.

Benieuwd geworden? Kijk dan op de website voor het menu, de locaties en openingstijden. 

Bia mara3Bia mara

Meer restaurants in België?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Duurzame fish & chips eet je Bia Mara in Brussel én in Antwerpen
Sluiten