Redactie
Redactie Inspiratie 13 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

Bij deze hotspots eet je de lekkerste burgers van België

Burgers: we love ‘m! Fijn is dat je tegenwoordig in elke stad wel een aantal fijne burgerspots hebt, maar wat te doen als je bij onze zuiderburen op bezoek bent? Wij maakten een lijstje met de beste plekken voor een goede burger in België. 

Ellis Gourmet – Overal

Inmiddels is Ellis ook neergestreken in Rotterdam en Amsterdam, maar dit van oorsprong Vlaamse burgerhuis is een absolute aanrader. Op het menu vind je classic, veggie, tribute en signature gourmet burgers. Erbij bestel je sides als coleslaw, maïs en natuurlijk friet.

In België vind je de restaurants in Brussel, Antwerpen, Brugge, Leuve en Knokke-Heist. Klik hier voor de exacte locaties.

Bron: Facebook

Burgers & Booze – Antwerpen

Een combinatie die we meer zouden willen zien: geweldige burgers én verrassende cocktails. Niet alleen de smaken zijn een reden om hier te komen.

Ook het interieur is noemenswaardig en op het menu prijken burger namen als Notorius P.I.G. en Grow some cojones. Of wat dacht je van een portie van Lord of the Onion Rings?

Leopold de Waeltraat 7, Antwerpen
Website

Jack Premium Burgers – Gent

Jack Premium is een zaak waar ze duidelijk verstand van zaken hebben: alle burgers worden gemaakt van 100% Charlois rundvlees en de vegaburgers van (!) hazelnoten.

Ook hier vind je een uitgebreid menu waarbij je kunt kiezen uit een medium en large burger. Fijn is dat je kunt kiezen voor alleen een burger of een combinatie van een burger met friet, frisdrank en saus. Hierdoor zijn de prijzen iets lager dan bij de gemiddelde burgerbar.

Hoek Vlasmarkt/Oude Schaapmarkt, Gent
Website

Il Cardinale – Mechelen

Dit is op het gebied van thema misschien wel de meest bijzondere burgerbar, aangezien alles is geïnspireerd op het tegenover gelegen paleis.

Verwacht overal mariabeeldjes én grappige namen als Holy Guacamole, Baby Jesus, Oh my God en The Godfather. Reden genoeg om een bezoekje te brengen, toch?!

Wollemarkt 22-24, Mechelen
Website

Manhattn’s – Brussel

Dit is een zaak naar ons hart: zoals de naam al doet vermoeden waan je je hier op Manhattan, inclusief bakstenen muren en een New Yorkse sfeer.

Hier krijg je Fastfood met een hoofdletter F én kies je zelf de cuisson van je burger. Dáár houden wij van!

Avenue Louise 164, Brussel
Website

Jilles – Gent

Bij Jilles voelt het als thuiskomen: neem plaats aan de stamtafel of lange bar, geniet van de warm sfeer en bestel niet te vergeten één van de zalig gerechten.

Ook hier worden de burgers gemaakt van Charlois rundvlees, maar vind je ook varianten van zalm, lamsvlees, gamba’s of voor de vegetariër. Daarbij is er een ruime kaart met speciaalbieren. Enige nadeel: de prijzen zijn aan de hoge kant (gemiddeld €16,- voor een burger + salade).

Tentoonstellingslaan 165, Gent
Website

Bron: Facebook

Houtsiplou – Brussel

Houtsiplou is een plek welke je eigenlijk moét bezoeken als je in Brussel bent. Al jarenlang (nog lang voordat ze hip werden in Europa) worden hier gourmet burgers geserveerd, maar dan met veel invloeden van over de hele wereld.

Is je reisgezelschap niet zo’n fan van hamburgers? Dan ben je hier al helemaal aan het juiste adres. Op het menu vind je namelijk ook allerhande Vlaamse specialiteiten, zoals garnalenkroketten en Américain préparé. 

Place Rouppe 9, Brussel
Website

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.