Homemade bircher muesli

Culy 5 jan 2015 Ontbijt

Dit recept voor bircher muesli is afkomstig van Renée Kemps en maak je met onder andere havervlokken, amandelen en vers fruit. Lekker met een scheutje melk of yoghurt. 

Begin de avond van tevoren. Meng de havervlokken, het appel- en citroensap met elkaar. Rasp de appel en doe dit samen met de rozijnen bij de havervlokken. Roer even door zodat alles gemengd is en laat 8 uur tot een hele nacht weken.

Meng de volgende dag de yoghurt door de havermout. Garneer de bircher muesli met de amandelen, pompoenpitten, lijnzaad en verse vijg. Voeg als laatste wat honing of kaneel toe.

bircher muesli

  • 120 gram havervlokken
  • 120 ml biologische appelsap
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 verse vijg
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • Kaneel (optioneel)
Reageer op artikel:
Homemade bircher muesli
Sluiten