Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Bar Bureau Bistro: de grootste rooftop van Amsterdam (met kip van Joris Bijdendijk)

Wij zijn een heel klein beetje jaloers op de mensen die in de omgeving van Bar Bureau Bistro wonen. Dit nieuwe concept op het dak van B. Amsterdam is namelijk zo’n plek waar je op elk moment zou willen binnenstappen. ‘s Morgens voor koffie, ‘s middags voor een snelle werklunch en ‘s avonds voor diner (en nog een drankje, en nog een drankje…).

Dat het zo’n fijne plek is waar alles kan en alles mag is al een groot voordeel. Dat Bar Bureau Bistro zich ook nog ‘ns het grootste dakterras van Amsterdam mag noemen is een mooie bijkomstigheid. Maar hun grootste troef? Die zit ‘m toch echt in de menukaart. Zelf omschrijven ze die dan wel als ‘nothing fancy’, wij zijn er om te zeggen dat dat eigenlijk veel te bescheiden is voor de kwaliteit die er op je bord komt te liggen.

Bar Bureau Bistro
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Het menu bij Bar Bureau Bistro

De menukaart is toegankelijk en hedendaags met verfijnde details. Denk: gerechten die je kent maar dan nét wat spannender, te danken aan chef Jack Luteijn. Een greep uit de voorgerechten: steak tartaar met vissaus, lavas (geoogst uit eigen daktuin) en dashi. Of een soepje van kropsla met Hollandse garnalen, koolrabi en venkel (persoonlijk geproefd en grote fan!).

De hoofdgerechten centreren zich rond mooie ingrediënten die met doordachte sides de kans krijgen om te schitteren. Kabeljauw met boekweit, venkel-courgettesalade en botersaus bijvoorbeeld. Of geroosterde bloemkool met gerookte amandelen en kormasaus, als je liever vega eet.

Bar Bureau Bistro
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kip van Joris Bijdendijk

En zo is er ook een hoofdgerecht dat ‘De kip van Bijdendijk’ heet. Voor dit iconische gerecht ging Jack te raad bij sterrenchef Joris Bijdendijk. Samen ontraadselden de twee het geheim voor de allerlekkerste gebraden kip: zo eentje met een knapperig laagje aan de buitenkant en een malse binnenkant.

Dat blijkt een vakkundig proces te zijn waarbij de kip geïnjecteerd wordt met een pekeloplossing en daarna twee (!) dagen moet rijpen (dat kan immers geen kwaad bij kip van kwaliteit). Het resultaat? Een extreem mals kippetje dat precies smaakt zoals het hoort te smaken.

Overgiet die met beurre noissette, serveer er wat aardappeltjes en lavascrème bij en je snapt waar onze jaloezie voor de omwonenden van Bar Bureau Bistro vandaan komt…

Bar Bureau Bistro
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Adres en openingstijden Bar Bureau Bistro

Johan Huizingalaan 763A,

1066 VH Amsterdam

Bar Bureau Bistro van maandag tot vrijdag geopend voor ontbijt, lunch en diner. Check de website voor de exacte openingstijden. 

Joris Bijdendijk maakt kip bij Bar Bureau Bistro
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.