Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Culinair nieuws 4 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Must read: All inclusive aan de keukentafel, een culinair pamflet voor alle Nederlanders

All inclusive aan de keukentafel, een culinair pamflet voor alle Nederlanders is een must read voor de zomervakantie. Een boek over eten in Nederland, zonder recepten, maar wel eentje waarvan je direct trek krijgt. En toch ook food for thought.

Je pakt hem op en legt hem niet meer weg.

De zomer komt eraan! 7 x de leukste zomerkookboeken

All inclusive aan de keukentafel

Dit boekje is een culinair pamflet of ode aan de keukens die Nederland rijk is. Of je nu opgroeide met sellou, sekihan of beschuit met muisjes bij geboortes; madame-jeanette door je stamppot doet (of al in huilen uitbarst bij de aanblik ervan): dit boek is voor jou. En gelukkig staat achterin een appendix met uitleg over al die lekkernijen.

In Nederland zijn de shawarma, pasta en pizza, sushi en de afhaalchinees zo een groot onderdeel geworden van onze dagelijkse eetcultuur, dat ze niet meer weg te denken zijn. Maar nog niet zo heel lang geleden waren deze gerechten en ingrediënten zoals aubergines, bakbananen en citroengras niet te krijgen in Nederland. En er nog zó veel meer te ontdekken, gewoon bij jou om de hoek.

Eten verbindt

Jonneke de Zeeuw vertelt met verve en passie een verhaal over de vele mogelijkheden die er nu zijn om op je culinaire high te komen door de vele culturen en haar gerechten die Nederland rijk is. Ze licht (watertandend) gerechten toe maar ook flaters, dingen die echt niet kunnen, geschiedenis en informatie met een dot humor.

Al zit er natuurlijk wél een boodschap in: eten verbindt. “Om er met zijn allen het beste van te maken is het nodig dat we elkaar leren kennen, en het minste wat je dan kunt doen is elkaars eten proeven”, aldus Jonneke.

All inclusive aan de keukentafel
Bron: Kosmos uitgevers

Mooncake a.k.a Jonneke de Zeeuw

Schrijfster Jonneke de Zeeuw is al jaren bekend als Mooncake. Als vlogger werkt ze al voor de Volkskrant, maar je kunt via haar socials en website nog veel meer culinair plezier opdoen.

Ze gaat op zoek naar culinair verborgen parels, plekken waar je geweest moet zijn en brengt een nieuw, divers culinair Nederland op de kaart. Gerechten als deze Turkse eitjes met yoghurt en pul biber boter of een bezoek aan een restaurant waar je Oeigoorse noodles en kebab moet eten.

Culy ontdekt… op een culinaire reis met de Foodiebag van Mooncake

Boektrailer

All inclusive aan de keukentafel van Jonneke de Zeeuw (Kosmos uitgevers) is nu verkrijgbaar bij de online boekhandel voor €7.50. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.