Auke Sprangers
Auke Sprangers Bakkerij / Patisserie 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in Amsterdam: viennoiserie 2.0 bij et CLAIRE

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: bakkerijen en patissiers in onze hoofdstad. De één specialiseert zich in een enkel product, de ander gaat voor een breder indrukwekkend assortiment. Onlangs voegde et CLAIRE zich toe aan dit laatste rijtje, met een aanbod waar het water je direct van in de mond loopt. Wat kunnen we ongeveer verwachten van deze veelbelovende et CLAIRE?

Nieuw in Amsterdam: viennoiserie 2.0 bij et CLAIRE

Waren we eerder toegewezen tot een trip richting Frankrijk, inmiddels kunnen we – en daar zijn we al deze specialisten meer dan dankbaar voor – met slechts een ritje op de fiets de meest indrukwekkende bakkerijen langsgaan.

We kunnen wel stellen dat waar eerst vooral de meest ambachtelijke broden elkaar in hoog tempo afwisselden, er inmiddels een nieuwe trend is bijgekomen: viennoiserie.

Viennoiserie

Kort door de bocht betekent viennoiserie (licht)zoete broodjes. In de praktijk zijn het snacks voor tijdens het ontbijt, de lunch of gewoon tussendoor, met een hoop boter en vaak wat suiker.

Frankrijk heeft zich er – niet geheel verrassend – in gespecialiseerd en inmiddels zijn er, naast bijvoorbeeld de klassieke croissant, de meest complexe smaken, structuren en ontwerpen te vinden.

et CLAIRE

Zo ook bij het zojuist geopende et CLAIRE in Oud-Zuid, op de Beethovenstraat. Met als chef Pascalle Veen, die de afgelopen drie jaar ervaring heeft opgedaan waar het allemaal gebeurt, namelijk het bekende École Ducasse in Frankrijk.

We lezen dat Pascalle houdt van verrassende smaken én technieken, en dat maakt nieuwsgierig.

Op het menu

De lekkerste kunstwerken prijken nonchalant naast elkaar op de marmeren toonbank. We zien een truffelcruffin met paddenstoelentapenade, amandelcroissants en binnenkort natuurlijk ook de echte eclairs.

Ook fijn: et CLAIRE werkt met seizoensgebonden ingrediënten; het aanbod zal dus zeker niet elke dag precies hetzelfde zijn. Dorst gekregen van het kiezen? Naast alle viennoiserie is er ook ruime keuze op het gebied van koffie en huisgemaakte ijsthee.

> Bekijk ook: Het beste brood van Amsterdam: je haalt het bij deze adressen.

Het adres van et CLAIRE:

Beethovenstraat 38,

1077 JJ Amsterdam

et CLAIRE is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.