Redactie
Redactie Inspiratie 15 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

6 x verrassende culinaire bestemmingen in Europa (en hun specialiteiten!)

Al etend de wereld rond, dat klinkt vast niet als een vervelende invulling van een citytrip. Een bestemming uitkiezen op basis van het culinaire aanbod is hartstikke gebruikelijk, en voor het geval je weer hongerig op zoek bent naar je volgende bestemming heeft Girls Who Magazine een aantal culinaire opties voor je op een rij gezet – die niet zo voor de hand liggen.

Door Kiki Bosman

Sushi eten in Düsseldorf, Duitsland

Bij goede sushi eten denk je waarschijnlijk niet direct aan Düsseldorf, maar eerder aan Japan. Goed om te weten is daarom dat deze Duitse stad de op-twee-na grootste Japanse gemeenschap van Europa telt en daarom heel veel Japanse restaurants en barretjes in de hele stad heeft zitten. En het is nog dichterbij ook…!

Truffels zoeken in Buzet, Kroatië

Buzet is de stad van de ondergrondse paddenstoel. De unieke smaak van Kroatische’ truffels trekt al jaren vele bezoekers. De witte en zwarte truffels groeien in de bossen in de omgeving van Buzet, en behoren tot de beste truffels ter wereld. En tijdens een culinaire trip kun je in Buzet op zoek naar de kostbare zwammen met truffeljagers. Nee, geen varkens, maar honden!

Culinaire bestemmingen voor wijn
Bron: Unsplash

De wijnen van Puglia, Zuid-Italië

Puglia staat niet alleen bekend om zijn olijfbomen en fantastische olijfolie, maar produceert tevens hele goede wijnen. De belangrijkste druivensoorten van de Puglia regio zijn Primitivo en Negroamaro, maar de manier om kennis te maken met de onbekende wijnen is door naar een plaatselijke enoteca te gaan en daar te vragen naar Pugliese wijn. Ook in restaurants wordt vaak lokale wijn geschonken, en die verpakken ze graag in een proeverij!

Chocolade in Lviv, Oekraïne

Oekraïne heeft over de jaren heen helaas een bittere nasmaak gekregen. Zonde, want de authentieke stad Lviv is absoluut een citytrip waard. Deze stad is de grootste in West-Oekraïne en heeft een eigen chocolademuseum! Ook was de stad de host van het Nationale Chocoladefestival in oktober 2018.

De keuken van herders en boeren in Sardinië, Italië

Sardinië is één van de vijf “blue zones” waar de inwoners langer en gezonder leven. Dit allemaal door een levensstijl die gekenmerkt wordt door écht goed eten. De oorspronkelijke culinaire specialiteiten van het eiland zijn gebaseerd op de keuken van herders en boeren. Omdat zij vaak maanden niet thuis waren en geen kook-mogelijkheden hadden, ontstonden gerechten die de Sardijnse keuken kenmerken. Denk aan droog, houdbaar brood (pane carasau) maar ook verse kaas, groente uit de moestuin en fruit uit de eigen boomgaarden.

De meest bijzondere tafelmanieren wereldwijd >

De Medina van Fez, Marokko

In misschien wel de best bewaard gebleven medina van de Arabische wereld, word je zo’n 1000 jaar terug in de tijd getransporteerd. Zodra je onder de Bab Boujeloud’, (de blauwe poort van de Medina) doorloopt, kom je in een compleet andere culinaire wereld terecht. Doe er een honingproeverij, proef schapenwang – hun lokale specialiteit – en kijk je ogen uit bij de ondergrondse bakker. Culinaire verrassing op verrassing beleef je in Fez.

Culinaire topbestemmingen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.