Redactie
Redactie Lunch 10 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Goddelijk mozzarella-knoflookbrood

Sommige dingen zijn zó lekker dat de foto alleen al ons bijna dwingt om het recept te maken. Dit goddelijke mozzarellabrood met knoflookboter is er zo eentje. Kan jij de foto weerstaan?

Meng in een grote kom het water, de honing en gist, laat het mengsel vijf minuutjes rusten. Roer er beetje bij beetje het zout en de bloem door, wanneer het deeg de zijkanten begint los te laten is het klaar. Laat ook weer vijf minuutjes staan.

Kneed het deeg nog tien minuutjes, het is klaar wanneer het niet meer plakkerig is. Besprenkel het deeg en de kom met olijfolie, bedek met plasticfolie of een theedoek en laat het een uur rijzen of totdat het deeg verdubbeld in omvang is.

Duw het deeg naar beneden en verdeel in twee gelijke stukken. Vorm het deeg in twee lange baguettes en leg het op een bakplaat. Draai voor een extra leuk effect het deeg schuin, bedek weer met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en leg je deeg vlakbij de oven. Haal het folie van het brood, verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden en bak het brood voor 25 minuten.

Snijd terwijl het brood in de oven ligt de mozzarella in dunne plakjes en zorg dat de knoflookboter zacht en op kamertemperatuur is. Haa het brood na de 25 minuten uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.

Snijd het brood in de lengte doormidden, besmeer met de knoflookboter en beleg met de mozzarella. Bak nog 3-5 minuten tot de kaas volledig gesmolten is. Serveer meteen.

Snellere versie?

Koop een kant-en-klaar (afbak)stokbrood (van goede kwaliteit!) en volg alleen de laatste stap van bovenstaand recept.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.