Culy Homemade: zelf pindamelk maken

Er is maar één vraag die we ons stelden nadat we dit recept hadden gemaakt. Wáárom kenden we pindamelk nog niet eerder? Want hoewel het aanbod aan plantaardige melkvervangers alleen maar toeneemt, kom je pindamelk toch nog niet zo gauw tegen. Zó onterecht.

Het plan was om de pindamelk te bewaren voor ontbijtjes (lekker bij havermout!) of om mee te experimenteren bij de koffie. Maar wat bleek? Zelfs zo, uit het glaasje, is het verrukkelijk.

Culy Homemade: makkelijk pindakaasbrood (zonder bloem!)

Je kunt trouwens elke soort pinda gebruiken. Hou je van een geroosterde smaak, kies dan geroosterde pinda’s. Zelfs gezouten pinda’s kun je gebruiken, het meeste zout spoelt immers tijdens het weken weg. Dat hebben wij gedaan in de versie die wij hier maakten en het resultaat stelde helemáál niet teleur.

zelfgemaakte pindamelk
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je zelf pindamelk

Laat de pinda’s een nachtje weken in een kom water.

Giet ze af en blend ze de dag daarna samen met het water, het zout, de pindakaas en de suiker in een blender (of met de staafmixer).

Laat de pindamelk uitlekken in een schone theedoek (of kaasdoek). Giet de gezeefde melk in een flesje en zet koel.

Lekker in smoothies, in lattes, bij je havermout of gewoon zo, als vieruurtje.

Gek op pinda?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf pindamelk maken
Sluiten