Culy Homemade: pindasoep met citroengras, chili en taugé

Heb je nog een zak pinda’s in huis? Maak er dan eens pindasoep mee! In dit verrukkelijk soepje gaan naast pinda’s ook zoete aardappel, citroengras, chili en taugé. Het resultaat is een heerlijk smeuïge soep met een diepe smaak.

Pindasoep is een behoorlijk vullend gerecht, wat het een prima kandidaat voor een snel avondmaal maakt.

Wil je dit recept veganizen? Vervang de kippenbouillon dan door groentebouillon.

pindasoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pindasoep

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de pinda’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Fruit de ui, de knoflook, de gember en de stengel citroengras in een laagje zonnebloemolie en voeg ook de sambal oelek toe.

Voeg daarna de stukjes tomaat samen met de zoete aardappel en de pindakaas toe. Laat even meebakken.

Voeg de kippenbouillon, het zout en 200 gram van de geroosterde pinda’s toe en laat de bouillon koken tot de zoete aardappel gaar is.

Verwijder het citroengras voor je gaat mixen.

Mix de soep tot een gladde massa. Schep in kommen en werk af met een handje taugé, een paar blaadjes koriander extra van de pinda’s. Serveer met een kwartje limoen.

pindasoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere soeprecepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pindasoep met citroengras, chili en taugé
Sluiten