Redactie
Redactie Drankjes 26 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Zelf makkelijk limoncello maken

Limoncello zelf maken moeilijk? Echt niet! Met dit recept van de website Brit.co is het enige wat je nodig hebt citroenen, suiker, wodka en water, en natuurlijk de nodige portie geduld. 

Schil met een dunschiller de citroenen en bewaar alleen de schil. Omdat je hier de smaak uithaalt, raden we je aan om biologische citroenen te gebruiken en ze van tevoren goed te wassen.

Verwijder met een scherp mesje zoveel mogelijk wit van de schil, dit kan de limoncello namelijk bitter maken. Steriliseer een grote, glazen pot met een goede deksel (gebruik het liefst een grote weckpot met rubberen ring) en bewaar hierin de wodka met de citroenschil. Laat minstens een week op een koele, donkere plek staan.

Schud om de twee dagen de pot om de schilletjes los van elkaar te krijgen en nog hun smaak afgeven aan de wodka. Zeef na minimaal één week de wodka en gooi de schillen weg.

Maak een simpele suikersiroop door het water aan de kook te brengen, de suiker toe te voegen en te roeren totdat deze volledig is opgenomen. Laat goed afkoelen en meng met de wodka.

Giet je limoncello in gesteriliseerde, glazen flessen en bewaar in de vriezer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.