Redactie
Redactie Dessertrecepten 26 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Tartelettes au chocolat van An

Wekelijks doet An van de blog Tarte Taart An een Franse streek aan en duikt ze in de wereld van de patisserie uit dat gebied. Deze week was het tijd voor de regio Gascogne, helemaal in het zuid-westen van het land. Wat hieruit rolde waren deze verfijnde tartelettes au chocolat.. Jum! 

Roer de boter zacht en meng er de suiker en het amandelpoeder doorheen. Zeef vervolgens de bloem boven de kom en spatel voorzichtig door het mengsel. Voeg het ei toe en met tot een mooi, glad deeg. Is het te droog? Voeg dat wat druppels water toe, en andersom wat bloem.

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een half uur afkoelen in de koelkast. Verwarm ondertussen je oven voor op 160-180 graden (afhankelijk van hoe sterk je oven is).

Beboter meerdere kleine tartelettevormpjes en bedek ze met een beetje bloem. Tik tegen de randjes zodat er slechts een dun laagje achterblijft, maar wel alles is bedekt.

Rol het deeg uit, bekleed er de vorm mee en prik met een vork wat gaatjes. Dek het af met een laagje aluminiumfolie  (geloof me: het werkt…) en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en zet nog even terug in de oven om mooi lichtbruin van kleur te worden. Pas wel op dat het deeg niet te hard woord en laat ze afkoelen op een rooster.

Maak de vulling door de room in een steelpannetje net aan de kook te brengen. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade door de room. Laat de chocoladeroom iets afkoelen en mix er dan de geklopte eieren doorheen. Voeg de hazelnoten toe aan het mengsel en mix het geheel door elkaar.

Giet het mengsel in de vormpjes op het gebakken deeg en bak de taartjes in 15-20 minuten, tot de vulling net stevig is. Laat ze nog een kwartiertje afkoelen voordat je de taartjes los haalt en garneer tot slot met vers zomerfruit.

tartelettes3tartelettes2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.