Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 29 mei 2025
Leestijd: 2 minuten

Volkoren wraps in Griekse stijl met kruidige kipgehaktballetjes en tzatziki

Wanneer je echt snel een maaltijd op tafel wil zetten zijn wraps altijd je beste vriend. Maar de veelal gebruikte tex-mex en Mexicaanse vullingen laten we dit keer achterwege. Deze Grieks geïnspireerde wraps met kipgehakt vullen we namelijk met kruidige gehaktballetjes, tzatziki en rauwkost.

We houden net zoveel van Tex-Mex wraps en Mexicaanse burrito’s, maar de zin om rijst te koken, drie salsas te maken en ook nog eens een vleessaus, tja, die zin ontbreekt ons toch ook regelmatig op een drukke dag. En soms heb je ook gewoon zin in iets fris en lichts.

Na recepten als gyros loaded fries, orzo bowl en nachoschotel, waar onze Culy lezers allemaal zo dol op waren, was er maar een optie mogelijk: één Griekse wrap met kipgehakt!

Wraps met kipgehakt | Wraps in Griekse stijl met kruidige kipgehaktballetjes en tzatziki
Ogechi Chibueze voor Culy

De vulling voor deze volkoren wraps is geheel gebaseerd op Griekse gyros, zónder de gyros. Dat wil zeggen dat we gaan voor sappige tomaten, frisse komkommer, citroen en natuurlijk tzatziki.

En die saus, die is natuurlijk het lekkerst als je hem helemaal zelf maakt met ons handige basisrecept voor tzatziki. Dat doe je gemakkelijk terwijl je kipgehaktballetjes bakt, want het bereiden daarvan kost slechts 10 minuten. Dat maakt deze wraps met kipgehakt dus een razendsnel gerecht dat je binnen 20 minuten op tafel zet. Perfect in een drukke week!

Wraps met kipgehakt | Wraps in Griekse stijl met kruidige kipgehaktballetjes en tzatziki
Ogechi Chibueze voor Culy

Grieks geïnspireerde nachoschotel met gyros en tzatziki

Het fijne aan een ingrediënt als kip is dat het ook koud lekker is. Daarom zijn deze wraps met kipgehakt ideaal als kantoorlunch. Doe de ingrediënten apart verpakt in je tas (zo voorkom je een natte wrap) en bouw ‘m in één minuut op tijdens je pauze. Of tijdens een picknick natuurlijk.

Recept: volkoren wraps met kipgehaktballetjes en tzatziki

  1. Maak je handen een beetje nat. Meng het kippengehakt in een grote kom met het paneermeel, ei, knoflook, dille, oregano, tijm en peper en zout.
  2. Vorm vervolgens allemaal kleine kipgehaktballetjes van ongeveer 2-3 centimeter. Ga door tot het gehakt op is en je ongeveer 12-15 balletjes hebt.
  3. Verhit vervolgens de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Plaats de gehaktballetjes in de pan en bak rondom goudbruin en helemaal gaar in ongeveer 15 minuten.
  4. Verwarm de volkoren wraps via de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de tomaten en komkommer in schijfjes en bestrooi met zout. Maak halve ringen van de rode ui.
  6. Beleg de wraps met tzatziki. Verdeel de tomaten, komkommer en rode ui en scheur blaadjes sla over de wrap. Doe er als laatst de kipgehaktballetjes op en maak de wraps af met verse dille en munt.
Wraps met kipgehakt | Wraps in Griekse stijl met kruidige kipgehaktballetjes en tzatziki
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer wraprecepten die je wil proberen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.