Limoncello Spritz (cocktail): met of zonder alcohol
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FLimoncello_cocktail_limoncello_spritz_paascocktail_1.jpg)
Een mooie zonnige dag gaat altijd gepaard met een lekker drankje. Daarbij is deze verfrissende limoncello cocktail onze eerste keus. Want van een stralende limoncello spritz als deze gaat de zon alleen nog maar meer schijnen!
Limoncello spritz
Er is geen likeur die het lente- en zomerseizoen beter kan inluiden dan limoncello. Gemaakt van slechts 3 ingrediënten, namelijk wodka, suiker en citroenschillen (maak het ook eens zelf), is het een frisse, zoete en zonnige drank waarmee je talloze cocktails kunt maken.
Maar geen enkele is zo ontiegelijk makkelijk te maken als deze limoncello cocktail met citroensap, prosecco en bruiswater. Daarom serveren we ‘m graag tijdens een (paas)brunch of een gezellig diner.
Van limoncello tot arancello: de lekkerste ‘cello’s’ op een rijtje
Doordat limoncello al zo’n volle en krachtige smaak van zichzelf heeft, is het niet nodig om diverse siropen en bitters toe te voegen aan deze limoncello cocktail. De citroensmaak versterken we met een kneepje versgeperst citroensap en brengen we in balans met rozemarijn: een vertrouwde combinatie. Voor een indrukwekkend drankje heb je echt niet zo veel nodig!
Zo maak je een limoncello cocktail
- Snijd een citroen in dunne plakjes. Vul een glas rijkelijk met ijsblokjes en voeg de plakjes citroen toe, ongeveer twee per glas.
- Schenk 60 ml limoncello in het glas en volg met 15 ml versgeperst citroensap.
- Doe er daarna 90 ml prosecco bij en vul het glas aan met 30 ml bruiswater.
- Maak de limoncello cocktail af met een takje rozemarijn en serveer het drankje direct.
Nog meer cocktails:
- Je favoriete nieuwe zomercocktail: de lavendel spritz
- Iedereens favoriete brunch cocktail sans alcohol: alcoholvrije mimosa voor de (paas)brunch
- Sjieker dan deze wordt ‘m niet: de French 75 (cocktail met champagne)