Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy Homemade: dim sum met garnalen en gehakt

Je mag ons altijd wakker maken voor dim sum. Hoe laat het ook is. En zelf dim sum maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je moet eventjes naar de toko voor wontonvelletjes en een stoommandje, maar verder is het peanuts. Wij maakten zelf dim sum met garnalen en gehakt.

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, hak dan alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en meng ze daarna met het gehakt en de fijngehakte garnalen.

We raden je aan om de vulling eerst twee uurtjes in de koelkast te zetten, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Heb je die tijd niet, dan is het ook geen probleem. Go for it!

Dim sum met garnalen en gehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zelf dim sum maken: zo doe je dat

Zorg dat de darmkanaaltjes van de garnalen verwijderd zijn of doe dat nog even (dat eet toch een stuk lekkerder). Hak de garnalen fijn en meng ze in een grote kom met het gehakt en de andere ingrediënten voor de vulling. Zorg dat alles goed is gemengd.

Zet de vulling nu ongeveer 2 uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken, of ga direct aan de slag met het vullen van de dim sum.

Meng de overige maizena met het water in een klein kommetje.

Pak een wontonvelletje en leg ‘m op je handpalm. Smeer de rand van het velletje met je vingertoppen in met het maizena-papje.

Schep een flinke theelepel van de vulling in het midden van het velletje. Maak een kuiltje van je hand en duw de dim sum in het kuiltje. Dan vouwt het velletje zich rond de vulling. Laat de bovenkant open.

Maak de bovenkant van de vulling glad (met een theelepeltje of met je vinger) en druk er een doperwt in. Zet de dim sum voorzichtig naast elkaar op een bord tot je ze gaat stomen. Ga net zolang door tot alle vulling op is.

Vul een wok of pan met een laagje water en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager, tot het zachtjes kookt.

Knip een velletje bakpapier op maat en leg het op de bodem van de stoommand. Plaats de stoommand op de wok of pan en zet de dim sum op het bakpapier in het mandje. Zorg dat ze elkaar niet raken. Leg de deksel op het mandje en laat de dim sum in ongeveer 15 minuten gaar stomen.

Druppel voor het serveren nog een klein beetje sesamolie over de dim sum en serveer ze met wat sojasaus, om in te dippen.

Dim sum recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer over dim sum:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.