Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Yes: ook in Nederland kun je nu gekleurde dumplings eten

“We willen niet zeggen dat we de dumpling hebben uitgevonden,” staat er op de website van Pinch, “maar we hebben ‘m wel meerdere keren heruitgevonden.” Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld door gekleurde dumplings op de kaart te zetten – letterlijk en figuurlijk.

Gekleurde dumplings zijn geen totaal nieuw fenomeen: ze worden al een tijdje geserveerd in San Francisco, en ook Parijs heeft een restaurant waar je terecht kunt voor gekleurde dim sum. In Nederland hadden we ze echter nog niet gespot – tot nu.

Pinch gekleurde dumplings Amsterdam
Bron: Pinch Dumplings

Gekleurde dumplings van Pinch

Maak kennis met Pinch, een Amsterdams cateringbedrijf dat ook regelmatig op marktjes staat en pop-upevents organiseert. Hun dumplings zijn – in hun eigen woorden – ‘zo ontraditioneel als ze kunnen zijn’. En hoewel het menu elke twee tot drie maanden wisselt, zien we op hun social media-accounts regelmatig roze (en groene, en blauwe…) dumplings varianten voorbij komen. Daar word je toch instant blij van?

De smaakcombinaties zijn trouwens ook niet mis, omdat Pinch inspiratie van over de hele wereld haalt. Hun traditioneel Aziatische hapjes worden bijvoorbeeld gevuld met sauzen uit de VS en chutneys uit India. De eigenaren van Pinch zijn nooit klaar met experimenteren – net als wij.

Pinch Dumplings
Bron: Pinch Dumplings

Verkrijgbaar bij Marqt

Op de website van Pinch vind je een lijstje met aankomende evenementen waar je de gekleurde dumplings kunt scoren. Is de agenda leeg? Dan kun je altijd nog terecht bij meerdere filialen van Marqt, die de bijzondere hapjes ook verkopen. Het vriesvak is waar je moet zijn!

Meer lezen over dumplings?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.