Redactie
Redactie Recepten 2 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Snelle zandkoekjes van Annemarie (winnares Heel Holland Bakt)

Zandkoekjes: het eerste wat we ooit in de keuken maakten. Daar kan Annemarie, die vorig jaar de bekende bakwedstrijd Heel Holland Bakt won, over meepraten. In haar nieuwste kookboek vind je haar snelle zandkoekjes met een suikerlaagje.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Meng het vanillemerg met alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes, voeg toe en kneed kort tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm hiervan twee rollen met een doorsnede van ongeveer 4 cm. Doe wat fijne kristalsuiker in een platte schaal en rol de rollen hier doorheen. Verpak ze vervolgens in plastic folie en laat ze een minuut of 10 opstijven in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Haal de rollen uit de koelkast en snijd er plakjes van ongeveer 1 cm van. Druk de bovenkant van de zandkoekjes nog even in de fijne kristalsuiker voor een knapperig suikerlaagje.

Leg de zandkoekjes met 5 cm tussenruimte op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

zandkoekjes

Bakken met liefde!

In dit nieuwste Heel Holland Bakt-winnaarsboek trakteert Annemarie je op een feest van herkenning. Heel Holland Bakt met Annemarie staat vol recepten die praktisch en toegankelijk zijn en ideaal zijn om thuis te maken met de kids.

Met haar klassieke bakrecepten worden alledaagse momenten weer heerlijk en bijzonder, met hoofdstukken als Bakken voor veel mensen, Bakken met weinig tijd, Bakken als het feest is en Bakken in het weekend. Inclusief de winnende recepten uit Heel Holland Bakt, zoals de indrukwekkende spekkoek.

Heel Holland Bakt met Annemarie is nu te koop voor € 29,99.