Redactie
Redactie Inspiratie 19 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

3 x redenen waarom je een bakplaat moet voorverwarmen

Wist je dat het heel handig kan zijn om je bakplaat voor te verwarmen? Hoe langer je erover nadenkt, hoe logischer het eigenlijk klinkt. The Kitchn geeft ons drie redenen waarom het handig kan zijn om je bakplaat voor te verwarmen. 

1. Geleidelijke garing

Het voorverwarmen van je bakplaat werkt eigenlijk hetzelfde als bij een pan. En in combinatie met de hitte van de oven zelf zorg je ervoor dat de ingrediënten geleidelijk kunnen garen en een kleurtje krijgen.

2. Het scheelt tijd

Leg een stukje kip, je favoriete groenten of aardappeltjes op een hete bakplaat en ze beginnen gelijk te bakken, in plaats van dat ze moeten wachten totdat de plaat verwarmd is. Dat kan uiteindelijk aardig wat tijd schelen!

3. Keren wordt overbodig

Aangezien de onderkant al warm is wanneer je de plaat met lekkers to be de oven inschuift, hoef je de producten niet tijdens het bakken te keren.

Dit is ideaal bij producten die anders makkelijk uit elkaar vallen of vast kleven aan de plaat, zoals bijvoorbeeld aardappels en frietjes, en natuurlijk wanneer je er geen omkijken naar wilt hebben.

Tot slot: wanneer niet? 

Het voorverwarmen van je bakplaat is niet altijd een must. Zo is het afstellen van de juiste temperatuur in de wereld van de patisserie vaak van groot belang en kan het voorverwarmen van je bakplaat ervoor zorgen dat je lekkernijen juist ongelijk garen of blijven plakken.

We raden je daarom aan om alleen je bakplaat voor te verwarmen als je te maken hebt met hoge temperaturen en bij hartige gerechten zoals aardappeltjes, vlees, gevogelte en groenten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.