Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: paddenstoelen yakitori van de BBQ (vegan!)

Hebben wij even een geweldig vegan barbecuerecept ontdekt! Want verruil je de kip in yakitori voor paddenstoelen, dan krijg je minstens even vlezige spiesjes, die bovendien barsten van smaak. Niet twijfelen aan deze paddenstoelen yakitori dus, gewoon maken.

Het leuke van deze paddenstoelen yakitori is bovendien dat het recept zo lekker rechttoe rechtaan is. Met amper vier ingrediënten maak je namelijk een smaakbom van jewelste, dingen die je trouwens allemaal in de supermarkt vindt. Daarmee krijg je dus een spiesje waarbij je vingers aflikken nog een understatement is.

Vegan paddenstoelen yakitori van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Paddenstoelen yakitori van de BBQ

Steek je barbecue aan.

Verwarm ondertussen de mirin, sake, sojasaus en bruine suiker in een steelpannetje en laat op laag vuur zachtjes pruttelen tot het is ingekookt, zo’n 12 tot 15 minuten. Haal de lak van het vuur en zet apart. Deze zal door af te koelen nog wat verder indikken.

Rijg de stukjes paddenstoel aan spiesjes en bestrijk lichtjes met olie en fijn zout.

Grill de yakitori gaar op de barbecue (of in een grillpan). Bestrijk om de zoveel tijd aan alle kanten met de lak tot de paddenstoelen gaar en lekker plakkerig zijn geworden.

Serveer de paddenstoelen yakitori spiesjes op een serveerschaal en maak af met sesamzaadjes en bosui.

Meer toffe barbecue recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.